Ako ste u skupini onih kojima je ledeni vjetar omiljena slastica, ali vam priprema ne ide glatko ili ako samo želite imati mogućnost da ovaj kolač napravite brže nego inače, Nataša Pralica ima rješenje.

S nama je podijelila recept za ledeni vjetar bez kuhanja i pečenja. Objasnila je kako se radi o kolaču koji ima dosta sličnosti s originalom, a istovremeno se priprema brzinski pa ćete  ovaj "lažni" ledeni vjetar sigurno praviti puno puta.

Evo i recepta za brzi ledeni vjetar.

Sastojci za brzi ledeni vjetar

Krema:

  • 500 g mascarpone sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 70 g šećera u prahu

Ostalo:

  • 320 g petit keksa
  • 200 ml mlijeka
  • 4-5 banana
  • oko 400 g jagoda
  • oko 400 g kivija

Dekoracija:

  • bijela čokolada za naribati

Priprema brzog ledenog vjetra:

  1. Kekse umačite u mlijeko i slažite u kalup dimenzija 21 x 28 cm.
  2. U zdjelu dodajte Mascarpone sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu.
  3. Sastojke miksajte dok ne dobijete lijepu čvrstu kremu.
  4. Tanak sloj kreme rasporedite preko keksa.
  5. Banane režite prije slaganja da ne potamne, te ih složite na kremu.
  6. Rasporedite tanak sloj kreme.
  7. Kekse umačite u mlijeko, slažite ih preko kreme.
  8. Rasporedite tanak sloj kreme.
  9. Poslažite narezane jagode.
  10. Premažite tanak sloj kreme.
  11. Kekse umačite u mlijeko i slažite u kalup.
  12. Rasporedite tanak sloj kreme.
  13. Poslažite narezan kiwi.
  14. Premažite ostatak kreme.
  15. Naribajte bijelu čokoladu.
  16. Kolač stavite u hladnjak.

Ako volite slastice s voćem kao što je ovaj "lažni" ledeni vjetar inspirirajte se i ovim receptima:

Cheesecake s malinama: Recept za finu slasticu bez puno filozofiranja

Kremasta fantazija: Recept za mileram-tortu sa šumskim voćem

Rolada s jabukama: Najlakši recept za fini kolač kojem nećete moći reći ne

Kako stati na jednom komadu? Recept za najukusniju štrudlu s višnjama i grizom

Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

Kako Nataša priprema brzi ledeni vjetar pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u nastavku teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.