Najukusnija štrudla s višnjama i grizom po receptu Nataše Pralice
Najukusnija štrudla s višnjama i grizom po receptu Nataše Pralice (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)
Zdravlje & prehrana

Kako stati na jednom komadu? Recept za najukusniju štrudlu s višnjama i grizom

17-08-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Slane varijante štrudli mogu poslužiti i kao doručak, ručak ili večera, a one slatke mnogima su omiljen desert, pogotovo u ljetnom razdoblju kada se mogu filati raznim sezonskim voćem.

Ako se i sami planirate uskoro počastiti nečim slatkim, mi vam donosimo recept Nataše Pralice za štrudlu s višnjama i grizom.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Doris Dragović MODEL BEZ KONKURENCIJE Ni Doris Dragović nije odoljela najpopularnijem zimskom kaputu

Radi se o receptu s kojim su mnogi među vama vjerojatno već upoznati, a koji je jednostavan za pripremu. Oko ove štrudle nema puno posla, a rezultat je fantastičan, toliko da ćete se teško zaustaviti na jednom komadu.

Za recept možete koristiti gotove kore, a druga opcija je da ih napravite sami. Naravno, u nedostatku svježih višanja, koristite one iz teglice samo ih procijedite od tekućine.

A sad evo recepta za štrudlu s gotovim korama. 

Sastojci - štrudla s višnjama:

  • 1 paket gotovih kora
  • 3 jaja
  • 230 grama šećera
  • 500 ml jogurta
  • 300 ml ulja
  • 240 grama griza
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 grama opranih i očišćenih višanja
  • po želji šećer u prahu za posipanje

Priprema - štrudla od višanja:

1. U zdjeli izradite cijela jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.

2. Dodajte jogurt, ulje, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo.

3. Sve sjedinite pjenjačom.

4. Kore podijelite na tri jednaka dijela, za svaku štrudlu će biti potrebne tri kore.

5. Na prvu koru premažite dio smjese.

6. Postavite drugu koru, koju isto premažete smjesom.

7. Postavite treću koru i nju premažite smjesom.

8. Na tu treću koru rasporedite trećinu pripremljenih višanja.

9. Zarolajte pripremljenu štrudlu.

10. Ponovite postupak s preostale dvije štrudle, ali pazite da vam ostane malo smjese za kraj.

11. Sve tri štrudle složite na lim za pečenje obložen masnim papirom. Nataša je koristila tepsiju promjera 21×36 cm.

12. Tako složene štrudle premažite preostalom smjesom od griza.

13. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40-45 minuta.

14. Gotovu štrudlu ostavite da se ohladi.

15. Prije rezanja štrudlu po želji posipajte šećerom u prahu.

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.

Na ovome linku možete pronaći 100 slatkih recepata za razne ljetne kolače, bilo da ste ljubitelji ledenog vjetra, mileramke u raznim varijantama ili pak klasičnih torti od sira.

Inspirirajte se i ostalim voćnm kolačima: Voćne šnite Recept za lagane voćne šnite gotov za tren oka, bez pečenja i komplikacija Voćne kremšnite Darka Debića Ako postoji idealan ljetni desert, onda su to ove najkremastije voćne kremšnite Sladoledni tiramisu s malinama Volite li više sladoled ili tiramisu? Znamo, težak je odabir pa smo ih spojili u jedan savršeni kolač Lagani kolač s višnjama i pudingom Lagani kolač s višnjama i pudingom koji sladi i osvježava Torta s čokoladom i višnjama (Lenina torta) Torta od čokolade i višanja koja će oboriti s nogu i vas i sve koji je probaju

 

Pročitaj još
Pročitaj još