Ako ste ljubiteljica Nutelle i kremastih kolača, onda u nastavku slijedi recept koji će vas, kako tvdi i njegova autorica, raspametiti.

Ovaj kolač s Nutellom, osim što je ukusan, veoma je jednostavan za pripremu i ne oduzima puno vremena, a kad se ohladi preostaje vam samo uživancija, napisala je na svom blogu kolaci.biz Nataša Pralica i dodala da je ona prilikom pravljenja kolača koristila obruč, ali da se kolač može slagati i u protvan ili kao tortu.

SASTOJCI:

Podloga:
- 250 grama mljevenog keksa
- 160 ml mlijeka
- 170 grama margarina ili maslaca
- 100 grama šećera
- 170 grama čokolade za kuhanje

Krema:
- 400 grama krem sira
- 60 grama šećera u prahu
- 250 grama Nutelle
- 800 ml vrhnja za šlag

Ganache:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 grama mliječne čokolade

Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

Bez trunke brašna: Recept za sočan čokoladni kolač od samo tri sastojka

PRIPREMA:

Čokoladna podloga:

1. U lonac dodajte mlijeko, margarin, šećer i izlomljenu čokoladu za kuhanje
2. Stavite kuhati na srednju temperaturu dok se sastojci ne istope
3. Sklonite lonac sa strane i umiješajte mljeveni keks
4. Na tacnu postavite obruč promjera 22 X 30 cm i rasporedite smjesu. Kolač možete slagati i u protvanu ukoliko nemate obruč.
5. Čim se malo ohladi stavite podlogu u frižider da se stegne.

Ganache glazura:

Dok se podloga hladi pripremite ganache.

1. U lonac ulijte vrhnje za šlag i na srednjoj temperaturi ugrijte ga do vrenja
2. Prelijte ga preko iskidane čokolade i miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi

Dvije kreme:

1. Krem sir izradite sa šećerom u prahu
2. U većoj zdjeli izradite vrhnje za šlag da postane čvrsto, ali nemojte ga premutiti
3. Pripremljeni krem sir dodajte u šlag i miksajte ga najmanjom brzinom dok se sastojci ne sjedine
4. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela
5. U jedan dio dodajte Nutellu (ukoliko je potrebno možete ju malo istopiti u mikrovalnoj), najmanjom brzinom miksera sjedinite sastojke
6. Krenite slagati kolač

Slaganje kolača:

1. Podloga
2. Svijetla krema
3. Tamna krema
4. Ganache glazura

Kolač je najbolje rezati drugi dan, nakon što se dobro stegne u frižideru.

Dobar tek!