Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Bez trunke brašna: Recept za sočan čokoladni kolač od samo tri sastojka

01-10-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Čokoladni kolač nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljiti ukuse većine jer "čarobnici" čokoladi rijetki mogu odoljeti.

Punoća okusa i topljivost u ustima glavni su aduti ovog jednostavnog recepta za čiju su pripremu dovoljna tek tri sastojka. Izostanak šećera i brašna ovu tortu izdvajaju iz gomile sličnih čokoladnih inačica, a pjenasta struktura je stavlja u red slastica za koje se traži kriška više i recept škrto čuva.

Sastojci za kolač od čokolade: 

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140g maslaca

Kolač od čokolade - priprema: 

1. Pripremite kalup za kolač, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac, miješajte dok se ne rastopi.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjke i dodajte im, lagano miješajući, prohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite snijeg od bjelanjaka i žlicu po žlicu dodajte u prethodno pripremljenu smjesu nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena.

3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veći i dublji protvan za pečenje i napunite vrućom vodom do pola kalupa.

4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 150 Celzijevih stupnjeva. Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili voće.

Inspirirajte se i ostalim receprima sa čokoladom: 

Uvrnuta čokoladna pita Uvrnuta čokoladna pita: Recept za prefini kolač koji se jede i topao i hladan Čokoladni kolač Desert bez grižnje savjesti: Brzi čokoladni kolač koji se neće lijepiti za bokove Čudo od čokolade Čudo od čokolade: Recept za slasne kocke koje odmah nestaju s tanjura Čupavci s bijelom čokoladom Recept za bijele čupavce, malo drugačiju verziju omiljenog kolača Torta od kestena i čokolade Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna

Dobar tek!

POGLEDAJTE I:

 

Pročitaj još
Pročitaj još