Kolač s Nutellom koji će vas raspametiti
Kolač s Nutellom koji će vas raspametiti (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)
Zdravlje & prehrana

Brzo i lagano: Kolač s Nutellom koji za tren nestaje s tanjura

20-07-2019 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako ste ljubiteljica Nutelle i kremastih kolača, onda u nastavku slijedi recept koji će vas, kako tvdi i njegova autorica, raspametiti.

Ovaj kolač s Nutellom, osim što je ukusan, veoma je jednostavan za pripremu i ne oduzima puno vremena, a kad se ohladi preostaje vam samo uživancija, napisala je na svom blogu kolaci.biz Nataša Pralica i dodala da je ona prilikom pravljenja kolača koristila obruč, ali da se kolač može slagati i u protvan ili kao tortu.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

SASTOJCI:

Podloga:
- 250 grama mljevenog keksa
- 160 ml mlijeka
- 170 grama margarina ili maslaca
- 100 grama šećera
- 170 grama čokolade za kuhanje

Krema:
- 400 grama krem sira
- 60 grama šećera u prahu
- 250 grama Nutelle
- 800 ml vrhnja za šlag

Ganache:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 grama mliječne čokolade

Kolač od jogurta s keksom i voćem Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

Slika nije dostupna Bez trunke brašna: Recept za sočan čokoladni kolač od samo tri sastojka

PRIPREMA:

Čokoladna podloga:

1. U lonac dodajte mlijeko, margarin, šećer i izlomljenu čokoladu za kuhanje
2. Stavite kuhati na srednju temperaturu dok se sastojci ne istope
3. Sklonite lonac sa strane i umiješajte mljeveni keks
4. Na tacnu postavite obruč promjera 22 X 30 cm i rasporedite smjesu. Kolač možete slagati i u protvanu ukoliko nemate obruč.
5. Čim se malo ohladi stavite podlogu u frižider da se stegne.

Ganache glazura:

Dok se podloga hladi pripremite ganache.

1. U lonac ulijte vrhnje za šlag i na srednjoj temperaturi ugrijte ga do vrenja
2. Prelijte ga preko iskidane čokolade i miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi

Dvije kreme:

1. Krem sir izradite sa šećerom u prahu
2. U većoj zdjeli izradite vrhnje za šlag da postane čvrsto, ali nemojte ga premutiti
3. Pripremljeni krem sir dodajte u šlag i miksajte ga najmanjom brzinom dok se sastojci ne sjedine
4. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela
5. U jedan dio dodajte Nutellu (ukoliko je potrebno možete ju malo istopiti u mikrovalnoj), najmanjom brzinom miksera sjedinite sastojke
6. Krenite slagati kolač

Slaganje kolača:

1. Podloga
2. Svijetla krema
3. Tamna krema
4. Ganache glazura

Kolač je najbolje rezati drugi dan, nakon što se dobro stegne u frižideru.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još