Cate Blanchett ponovno dokazuje zašto je modna ikona jer modne ikone ne slijede pravila, već ih krše i stvaraju nova, a to rade s velikom lakoćom.

Galerija

Glumica se pojavila na crvenom tepihu Londonskog filmskog festivala, gdje je bila premijera njezina novog filma "Rumours". Cate je nosila kostim koji se sastojao od suknje i jakne s crveno-bijelim prugama, koje se skladno nadopunjuju s plavom košuljom stvarajući zanimljiv kontrast između toplih i hladnih tonova.

Odabrala je minimalistički kroj, koji sjajno pristaje njezinoj figuri i naglašava elegantnu siluetu.

Cate Blanchett na Londonskom filmskom festivalu Foto: Profimedia

Plava košulja dugih rukava s visoko zakopčanim gumbima dodaje na formalnosti, ali i na osobnosti outfita. Ističe se jednostavnim krojem, a boja savršeno komplementira crveno-bijele pruge stvarajući moderan, ali nepretenciozan izgled.

A upravo nas te zabavne pruge, na jakni vodoravne, na suknji okomite, podsjećaju na simpatične šatore ili vrtuljke s konjićima koji su se nekada mogli pronaći u lunaparku. 

Cate Blanchett na Londonskom filmskom festivalu Foto: Profimedia

Njezin su izbor obuće bile klasične salonke, a zanimljivim ih čini boja, koja se poklapa s bojom košulje.

Ta kombinacija glumačkoj divi sjajno pristaje, ali činjenica je da se mnogi drugi ne bi usudili u takvome izdanju doći na crveni tepih smatrajući ga prejednostavnim, previše poslovnim i s premalo glamura.

No Cate Blanchett za ostavljanje sjajnog dojma ne treba sjaj, šljokice i vrtoglavo visoke potpetice te je zahvaljujući svojem besprijekornom stavu i modnom samopouzdanju jednako upečatljiva u svemu što odijene.

Cate Blanchett Foto: Profimedia

Film "Rumours", u kojemu Cate igra glavnu ulogu, istražuje duboko ukorijenjene ljudske emocije, uključujući izdaju, ljubomoru i tajne koje polako izlaze na vidjelo. Cate Blanchett svojom snažnom izvedbom donosi dubinu i intenzitet liku koji balansira između suptilnosti i sirove emocije, a film je prava poslastica za sve ljubitelje crnih komedija.