Nakon smrti kraljice Elizabete II. Catherine Middleton postala je počasna pukovnica Irske garde. Na Međunarodni dan žena prvi je put posjetila vojnike na poligonu Salisbury Plain u Engleskoj s novom titulom.

Galerija

Princeza od Walesa uvijek se odijeva u skladu s mjestom i prilikom. Tako je bilo i tijekom posjeta 1. bojnoj Irske garde na poligonu za trening Salisbury Plain u Wiltshireu u Engleskoj, na kojem je padao gusti snijeg.

Catherine Middleton za tu je priliku nosila tradicionalnu vojničku uniformu sastavljenu od predimenzionirane maskirne jakne u tamnozelenoj boji te vojničkih hlača užeg kroja s postraničnim džepovima.

Ispod jakne provirivala je tamna vunena dolčevita, a izdanje je zaokružila smeđim vojničkim gležnjačama na vezanje, debelim čarapama, rukavicama i zelenom pletenom kapom.

Catherine Middleton u vojnoj uniformi - 3 Foto: Profimedia

Princeza je tijekom posjeta sudjelovala u vježbama medicinske obuke te naučila kako se brinuti za ozlijeđene vojnike. Imala je priliku i razgovarati s vojnicima o njihovu radu, a pogotovo o pomoći koju su pružili tijekom njihova nedavnog raspoređivanja jedinica u istočnoj Africi.

Snježno jutro s irskom gardom na Salisbury Planu, objavljeno je na zajedničkom profilu princa i princeze od Walesa na Instagramu.

Catherine Middleton: Elegantna suknja iz Zare u kojoj je princeza i - vježbala

Novi omiljeni par tenisica Catherine Middleton koje nose i Hrvatice

Posao irske garde podjednako je raznovrstan i uzoran – od obuke čuvara parkova u borbi protiv krivolova u istočnoj Africi do obuke ukrajinskih oružanih snaga u razminiravanju. Fantastično je danas bilo s njima gledati naporan rad (bez obzira na vrijeme!)

Catherine Middleton u vojnoj uniformi - 2 Foto: Profimedia