U vrijeme kada je konkurentska mreža ABC 1984. godine prikazivala Olimpijske igre u Los Angelesu, NBC je lansirao jednu od najboljih sapunica svih vremena. "Santa Barbara" počela je s emitiranjem 30. srpnja te godine i ukupno je imala devet sezona.

Galerija

U Hrvatskoj se počela prikazivati 1990. godine i brzo je stekla kultni status. Svi smo bili prikovani za male ekrane u iščekivanju novih drama u životima bogate obitelji Capwell.

Marcy Walker Foto: Profimedia

Naravno, serija se pratila i zbog ljubavnih pustolovina glavnih likova, a romansa koja je izazivala najveći interes definitivno je ona između Eden Capwell i Cruza Castilla. Njih su utjelovili Marcy Walker i A Martinez.

A Martinez Foto: Profimedia

"Kada sam došla u seriju, rečeno mi je da bio moj lik trebao biti u vezi s Warrenom Lockridgeom. Snimila sam s njim neke scene, ali to nije previše urodilo plodom. Nasuprot tome, u scenama koje sam imala s Martinezom odmah se stvorio dojam mnogo jače i neobjašnjive kemije koja nije nikome promakla. Onda smo oboje došli na ideju ljubavne priče između naših likova. Scenaristi su dugo oklijevali u stvaranju ljubavne afere između bogatašice iz visokog društva i jednostavnog tipa odgojenog u siromašnoj meksikanskoj obitelji", ispričala je Marcy jednom prilikom.

Eden i Cruz Foto: Profimedia

Kako to obično biva u sapunicama, njihova ljubav često je stavljana na kušnju u brojnim bizarnim situacijama, a epilog je dobila kada je Marcy 1991. odlučila napustiti seriju. Prvo se ispostavi da Eden ima disocijativni poremećaj identiteta, a kada svi pomisle da je umrla prilikom pada s litice, opet se pojavljuje, ali kao druga ličnost. Kada osveti smrt svog brata, opet nestaje i Cruz je neuspješno traži mjesecima, sve do trenutka kada od nje dobije zahtjev za razvod braka.

Eden i Cruz Foto: Profimedia

Točno 40 godina nakon premijere serije, dio glumačke i produkcijske ekipe okupio se u dvorani Colony u Burbanku kako bi proslavio ovu veliku obljetnicu.

Marcy Walker i A Martinez na proslavi 40. godišnjice premijere kultne sapunice Foto: Profimedia

Na oduševljenje fanova, među njima su bili Marcy i A koji su izazvali pravu navalu nostalgije.

Zavirite u galeriju i provjerite kako danas izgledaju druge zvijezde kultne sapunice "Santa Barbara".

Zvijezde serije Santa Barbara Foto: Profimedia

Rosa, Marisol, Esmeralda... 10 meksičkih sapunica koje se nisu propuštale

Aidan ispada iz igre? Seriji "I tek tako" pridružila se dva nova (jako zgodna) lika

Kućanice iz popularne televizijske serije izgledaju isto kao i prije 20 godina