Hrvatski skijaški savez u četvrtak je dodijelio nagradu za životno djelo Anti Kosteliću - Gipsu, ocu i treneru skijaških velikana Janice i Ivice, za sve one uspjehe koji su Hrvatsku stavili na svjetsku mapu, uz bok skijaškim velesilama.

Galerija

Nagrada za životno djelo, koju su Anti Kosteliću uručili direktor hrvatskih skijaških reprezentacija Vedran Pavlek i predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić, prikazuje Kostelića u svojstvenoj mu pozi, u skijaškom odijelu i s lopatom u rukama, simbolizirajući da se do uspjeha može doći samo napornim radom. Brončanu statuu izradio je hrvatski umjetnik Ivica Propadalo, a nagrada nosi ime Ante Kostelića.

Među onima koji su nazočili svečanosti bila je i Antina obitelj. Kći Janica na dodjelu nagrade stigla je odjevena u elegantnu kombinaciju.

Nosila je crnu haljinu midi dužine. Haljina dugih rukava stegnuta je u struku, a posebnom je čine svjetlucavi detalji kojima je ukrašena.

Janica Kostelić na dodjeli nagrade za životno djelo Anti Kosteliću - 2 Foto: Marko Prpic/Pixsell

Bivša skijašica uparila ju je s crnim štiklama sa zakovicama. Radi se o popularnim cipelama iza kojih stoji modna kuća Valentino.

Linija štikli pod nazivom "Rockstud" lansirana je 2010. godine i otada je veliki hit. Štikle sa zakovicama imaju svoje mjesto u ormarima mnogih svjetskih zvijezda.

Sada već legendarne cipele, koje ne treba posebno predstavljati, dolaze i u drugim oblicima, pa su tu ravne cipele i sandale, štikle s manjom i višom potpeticom.

Valentino Rockstud štikle su veliki hit od pojavljivanja 2010. godine Foto: Internetska stranica proizvođača


U svakom slučaju, cipela je ovo koja je u kratkom roku došla do toga da je se naziva kultnim klasikom, kao i cipela koju bi u ormaru rado vidjele mnoge dame.

Poznate Hrvatice u ulozi vjenčane kume: Kako su se odjenule za važnu prigodu?

Janica je elegantno izdanje upotpunila crnom torbicom, a cijelu priču razigrala je njezina dvobojna manikura, koja također ne prolazi neprimijećeno. (Hina/Ma.B.)

Janica Kostelić na dodjeli nagrade za životno djelo Anti Kosteliću - 5 Foto: Marko Prpic/Pixsell