Kada su u pitanju glavne kategorije, 96. dodjela Oscara nije nam ponudila nikakva iznenađenja. Tako je najboljim filmom proglašen "Oppenheimer", a Oscara za najbolju režiju osvojio je Christopher Nolan.

Galerija

Najbolji je glumac Cillian Murphy, a najboljom glumicom proglašena je Emma Stone, koja je tijekom ove sezone nagrada bila glavna favoritkinja zahvaljujući ulozi Belle Baxter u filmu "Uboga stvorenja".

Emma Stone u haljini s potpisom Louisa Vuittona Foto: Afp

Uplakana Emma u nevjerici se popela na pozornicu i odmah publici otkrila kako je njezina haljina - poderana. Glumica je na dodjelu došla u kreaciji modne kuće Louis Vuitton s kojom redovito surađuje.

Emma Stone pokazala je publici svoju poderanu haljinu Foto: Afp

Prema riječima njezine stilistice Petre Flannery, haljina je posljednja modna posveta liku Belle Baxter i njezinu stilu odijevanja.

Haljina Emme Stone poderala se tijekom dodjele Foto: Afp

Na prvi pogled mnogi su pomislili kako je u pitanju haljina bijele boje, ali zapravo se radi o kreaciji u pastelnoj nijansi boje mente.

Haljina peplum-kroja napravljena je od svilenog žakarda, a stilistica ju je upotpunila jednim od najimpresivnijih komada nakita na ovogodišnjoj dodjeli - dijamantnom ogrlicom ukrašenom sa zlatnim safirom od 30 karata.

Emma Stone u haljini s potpisom Louisa Vuittona Foto: Profimedia

Mišljenja o ovoj haljine su podijeljena. Dok je modni kritičari uglavnom hvale, korisnici društvenih mreža nemaju previše razumijevanja.

To nije haljina dostojna pobjednice, napisala je jedna korisnica Instagrama, a druga je dodala da se Emma odjenula kao da nije ni očekivala da će pobijediti.

Emma Stone osvojila je svog drugog Oscara za najbolju glumicu Foto: Afp

Marko Grubnić o modnim izdanjima s Oscara: "Jedno me izdanje posebno razočaralo, a jedan detalj posebno obradovao"

10 slavnih dama koje su se modno poskliznule na oskarovskom crvenom tepihu

Kome bolje stoji? Mlada glumica oduševila u haljini koju je prije 20 godina nosila Angelina Jolie