Mnogi će se složiti da 96. dodjela Oscara nije donijela prevelika iznenađenja, čak ni kad govorimo o modnim izdanjima. To nam je istaknuo stilist i dizajner Marko Grubnić i prokomentirao izdanja o kojima se najviše govorilo.

Galerija Marko Grubnić o Oscarima Marko Grubnić o Oscarima Marko Grubnić o Oscarima +8 Jennifer Lawrence u Dioru

U nastavku možete pročitati kojim je haljinama Marko podijelio dobre ocjene, koje bi izdanje zabranio te koji mu se detalj baš najviše svidio. Prije svega bih želio istaknuti da je moj opći dojam kad govorimo o ovogodišnjoj dodjeli – manjak kreativnosti, maštovitosti i inovativnosti.

Niti jedno od ovih izdanja neće ostati zapamćeno kao najbolje, najljepše ili najčarobnije. No krenimo redom, započeo je Marko.

Sandra Huller u Schiaparelliju

Prvo izdanje koje bih prokomentirao jest ono Sandre Huller. Odabrala je Schiaparelli i mogu reći da se radi o zanimljivom izdanju i zanimljivom dizajneru koji je sve popularniji. Sve su njegove kreacije umjetnost, a neke su čak sasvim nenosive. Ipak, ova je nosiva i moram priznati da mi se sviđa. Ima naglašena ramena, vrlo je decentna, ali je nećemo pamtiti za 10 godina.

Marko Grubnić o Oscarima Sandra Huller u Schiaparelliju (Foto: Profimedia)

Margot Robbie u Versaceu

Nastavljamo s Margot, koju smo očekivali vidjeti u ružičastom izdanju. Sviđa mi se jer sam veliki fan brenda i korzetiranih haljina koje se rade od metala. Ovo je jedna megasofisticirana varijanta. Margot je lijepa, zgodna glumica kojoj haljina stoji kao salivena.

Upravo je i poanta tog materijala da haljine izgledaju kao da su izlivene po njima. Konstrukcijski vrlo zanimljivo, ali generalno sasvim dosadno. Kad kažemo da je ovo dizajnirala modna kuća Versace, očekujemo puno više.

Marko Grubnić o Oscarima Margot Robbie u Versaceu (Foto: Profimedia)

Eva Longoria u haljini Tamare Ralph

Sličan dojam na mene je ostavila i haljina Eve Longorije. Da se razumijemo, haljina joj stoji perfektno i predivna je, ali budimo realni – ništa se tu posebno nije dogodilo. U ovoj kombinaciji najviše mi se sviđa ogrlica, to je možda jedna od najljepših ogrlica koje sam ikad vidio, govori Marko i priznaje da ga je taj detalj razveselio. 

Sve skupa savršeno izgleda – kosa, make-up, haljina, ogrlica, sve je besprijekorno i savršeno, međutim dosadno, ništa se posebno nije dogodilo. Sumnjam da će se netko od nas za mjesec dana sjetiti ovog Evina izdanja, ali korektno je.

Marko Grubnić o Oscarima Eva Longoria u haljini Tamare Ralph (Foto: Profimedia)

Kao jedna od bolje odjevenih dama s ovogodišnje dodjele istaknula se i...

Zendaya u Armaniju

Armani je na ovim Oscarima imao jedan mali pomak, a to vidimo i u Zendayinoj kombinaciji. Ovo je ekstremno za Armani, ako uzmemo u obzir da oni obično rade crne, svilene haljine, sofisticirane. Moram priznati da se meni sviđa. Ona je toliko zgodna. To nije haljina koju bih skinuo s vješalice za neku svoju klijenticu, ali na njoj izgleda zaista lijepo i zanimljivo.

Marko Grubnić o Oscarima Zendaya u Armaniju (Foto: Profimedia)

Jennifer Lawrence u Dioru

Crno-bijela kombinacija uvijek je otmjena i poželjna, a točke su izuzetno popularne. Ovo je gotovo pa premijera na crvenom tepihu, a posebno na Oscaru da je netko došao u ovoj varijanti. Meni je to za pohvalu, ali haljina je ipak dosadna. Osjećam se kao da idem protiv svoje vjere jer imam ogromnu poštovanje prema Dioru, ali jednostavno moram izgovoriti da je ovo izuzetno dosadna haljina, baš kao i ona koju nosi Charlize Theron.

Marko Grubnić o Oscarima Jennifer Lawrence u Dioru (Foto: Profimedia)

Charlize Theron u Dioru

To je klasična Diorova haljina, ali nije me impresionirala. Sjetimo se samo naše Vlatke Pokos u Dioru na Dori ili na vjenčanju u Dioru, onda ćete svi znati koliko je ova haljina zapravo dosadna. Usudio bih se reći da joj loše stoji. Sasvim pogrešan odabir, a svi znamo kako Charlize može izgledati.

Još jedna crno-bijela kombinacija koja je privukla Markovu pozornost je jednostavna, a efektna haljina modne kuće Loeweu.

Marko Grubnić o Oscarima Charlize Theron u Dioru (Foto: Profimedia)

Greta Lee u Loeweu

Loewe nije tipičan brend za ovakve prilike i od njih ne trebamo očekivati raskošne krinoline. Oni su sjajno prezentirali svoj brend, haljina je lijepa, decentna i jasno i glasno prezentira upravo Loewe.

Marko je veliki obožavatelj haljina sirena-kroja, zato je pohvalio kombinaciju...

Marko Grubnić o Oscarima Greta Lee u Loeweu (Foto: Profimedia)

Carey Mulligan u Balenciagi

Ovo je odlično izdanje. Žao mi je što se cipele ne vide jer oni obično imaju lude cipele, pa samo mogu zamisliti što se krije ispod haljine. Pohvalio bih ovu kombinaciju. Jednostavna, decentna, moćna Balenciaga. Vrlo zanimljivo, ali i komercijalno.

Marko Grubnić o Oscarima Carey Mulligan u Balenciagi (Foto: Profimedia)

Ipak, neka su izdanja jednostavno morala biti bolja, ističe Marko.

Emma Stone u Louisu Vuittonu

Uvelike je podbacila, to nije haljina dostojna najbolje glumice. Radi se o modnoj kući koja je uvijek wow, nedavno su imali i senzacionalnu reviju, ali ova haljina nije ništa posebno. Ovo je trebalo i moglo puno bolje, a pritom mislim na sve. Frizura, nakit, haljina, sve je moglo bolje. Manje je više nije pravilo za Oscare.

Marko Grubnić o Oscarima Emma Stone u Louisu Vuittonu (Foto: Profimedia)

Za kraj, neke su me kombinacije doista razočarale, govori Marko.

Florence Pugh u haljini Del Core 

Kao da je zalutala na Oscare. Ovo stvarno nije dobro. Haljine poput ove odavno su iza nas. Volim i kristale, i korzete, i svilu, ali ovo bih zabranio na Oscarima. Boja je sasvim pogrešna. Da je neka jača, moćnija boja, možda bi stvar bila bolja.

Marko Grubnić o Oscarima Florence Pugh u Del Core haljin (Foto: Profimedia)

Marko je za sami kraj izdvojio najbolje i najgore izdanje s ovogodišnje dodjele Oscara.

Čistu peticu dobiva: Sandra Huller u Schiaparelliju, a može proći i Zendaya u Armaniju.

Na modnom testu pada: Michelle Yeoh u Balenciagi (i već spomenuta Florence Pugh u haljini Del Core). 

Marko Grubnić o Oscarima Michelle Yeoh u Balenciagi (Foto: Profimedia)

Najljepšu haljinu na ovogodišnjim Oscarima nosi:

glasova:

  10 dama koje dokazuju da je nenametljivom make-upu mjesto na crvenom tepihu Emma Stone Margot Robbie Emily Blunt +6 Charlize Theron Oscari vs. Vanity Fair: Jesu li se slavne dame bolje odjenule za dodjelu ili zabavu? Emily Blunt Jennifer Lawrence Eva Longoria +7 Michelle Yeoh

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju