Ukoliko ste se ovog proljeća okušali u uzgoju začina na balkonu ili u vrtu pravo je vrijeme da za marendu ili ručak pripremite domaći pesto. Uz dodatak pinjola, maslinovog ulja i češnjaka u kratkom roku pripremite ukusan obrok kojem nedistaje samo tjestenina po vašem izboru
Sastojci za pesto:
Svježi bosiljak (s balkona, iz vrta ili s tržnice)
Tvrdi sir po izboru (može i parmezan)
1 glavica češnjaka
Maslinovo ulje
Šaka pinjola
Šaka badema
>> Hrskavo iskustvo koje morate probati!
>> Proljetna detoksikacija započinje na vašem tanjuru
Priprema
Bosiljak operite pod mlazom hlladne vode, natrgajte listiće te ih stavite u blender ili mužar i dodajte pinjole, bademe i nasjeckani češnjak. Sastojke usitnite te polako kapajte maslinovo ulje kako bi se sljubili. Dodajte naribani sir, sve još jednom dobro pomiješjate te posolite i poparite po želji.
Još recepata potražite na blogu alexxl.blog.hr.