Zdravlje & prehrana
Bacite se na izradu domaćeg pesta!
11-06-2012
Piše
Zadovoljna
Ukoliko ste se ovog proljeća okušali u uzgoju začina na balkonu ili u vrtu pravo je vrijeme da za marendu ili ručak pripremite domaći pesto. Uz dodatak pinjola, maslinovog ulja i češnjaka u kratkom roku pripremite ukusan obrok kojem nedistaje samo tjestenina po vašem izboru
Žena sa stilom
Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut
Suhi, sitni, prefini
Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata
NAJBOLJA OD NAJBOLJIH
Više od 4800 čitateljica odabralo je najljepšu misicu svih vremena, čarobna je
Sastojci za pesto:
Svježi bosiljak (s balkona, iz vrta ili s tržnice)
Tvrdi sir po izboru (može i parmezan)
1 glavica češnjaka
Maslinovo ulje
Šaka pinjola
Šaka badema
>> Hrskavo iskustvo koje morate probati!
>> Proljetna detoksikacija započinje na vašem tanjuru
Priprema
Bosiljak operite pod mlazom hlladne vode, natrgajte listiće te ih stavite u blender ili mužar i dodajte pinjole, bademe i nasjeckani češnjak. Sastojke usitnite te polako kapajte maslinovo ulje kako bi se sljubili. Dodajte naribani sir, sve još jednom dobro pomiješjate te posolite i poparite po želji.
Još recepata potražite na blogu alexxl.blog.hr.