Punjene pečene paprike možete pripremiti u vegetarijanskoj verziji. Uz povrće, paprike napunite kombinacijom ječma i riže kako bi bile zasitne i uživajte
Jelo je ovisno o kombinaciji sastojaka prikladno za vegetarijance i vegane, a oni koji bez mesa ne mogu mogu ispeći sitno rezane komade piletine te ih umiješati u smjesu kojom će se puniti paprike.
>> Recept za slučajnu i jako čokoladnu tortu
>> Zadovoljna za vas: Recepti koji spašavaju u zadnji tren
Potrebno je:
3 paprike
maslinovo ulje
luk, sitno narezan
2 šalice juhe (ili vode)
2 dl soka od rajčica
1 šalica ječma (ili riže)
1 sitno narezana rajčica
pola sitno narezane paprike
1/3 sitno narezane tikvice
1 šalica naribanog tvrdog sira
Po želji:
Kukuruz
Chilli
Priprema:
1. Na ulju popržite luk te dodajte tikvice i papriku i nastaviti pržiti uz miješanje. Dodajte rajčice i miješajte otprilike minutu pa dodajte ječam ili rižu. Dodajte sok od rajčice i vodu, poklopite i pustite da zakipi.
Smanjite temperaturu i ostavite kuhati dok ječam ne upije svu vodu. Skinite s vatre, promiješajte te ostavite poklopljeno.
2. Odrežite gornji dio paprike te ga staviti na stranu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i nauljite vatrostalnu posudu.
3. U ječam ili rižu dodajte po želji kukuruz te ribani sir. Promiješajte smjesu i napunite u paprike. Vrhom koji ste prethodno odrezali poklopite i posipajte sirom. Ostavite u pećnicu da se zapeče oko 15 minuta.
U slast!
Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!
Tko piše ove recepte?
Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod nazivom 'Tatina kuharica'.
Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)