U mjestu Bukovčak, 17 kilometara od Velike Gorice, Ivana Franković Lukac uredila je svoju vikendicu iz snova, koju jednoga dana planira pretvoriti u stalni dom. Priroda, mir, spokoj, privatnost, sve je to privuklo Ivanu i njezinu obitelj da baš ovdje izgrade kuću koju je ova mama dvije djevojčice uredila baš glamurozno.

Galerija

Ivana Franković Lukac i njezin suprug svoju vikendicu blizu Velike Gorice počeli su graditi 2020. godine, a Ivana na početku nije znala kakav stil uređenja želi u kući. Kako se kuća gradila, ideje su joj dolazile spontano, a kako im se nije žurilo, lagano su uređivali dio po dio.

Sve ideje slagala je u glavi pa onda realizirala na računalu, bez stručne pomoći. Uređenje prostora velika joj ljubav.

Glamurozno uređena kuća blizu Velike Gorice - 8 Foto: Privatne fotografije

Puno puta su me prijateljice i kume nagovarale 'daj Ivana, super radiš, imaš edukacije za dizajnera interijera, prijavi se'. Ili ako trebaju neki savjet oko izbora namještaja, boje zidova, realizacije ideja, uvijek me zovu. Tako da, što se tiče naše kuće, sve sam sama osmislila. Naravno, tu ima još posla i nije kraj, govori Ivana Franković Lukac, majka dvije kćeri zaposlena u suprugovoj firmi koja se bavi transportom i građevinom.

Naročito glamurozno izgleda kupaonica, s kombinacijom drvenog poda i zidnih pločica s efektom mramora, a Ivana je maštala baš o takvoj kupaonici. U stanu u kojem žive imaju manju kupaonicu i nije onakva kako bi je ona radila, stoga je kupaonicu u vikendici željela što veću i baš po svojem guštu.

Glamurozno uređena kuća blizu Velike Gorice - 14 Foto: Privatne fotografije

Kod uređenja željela je uklopiti kombinaciju boho i modernog stila, ideje su joj dolazile same od sebe, jedino je ideju za postolje od singerice za umivaonike "ukrala" iz jednog restorana. Oni su imali mramornu ploču, a Ivana je na postolje stavila drvenu.

Lijepa i elegantna kuhinja rađena je po mjeri, a od početka gradnje kuće znala je kakvu kuhinju želi. Majstorima je rekla da želi mat bijelu kuhinju s pločom od hrasta i zlatnim ručkicama te otok s pogledom u prirodu.

Glamurozno uređena kuća blizu Velike Gorice - 10 Foto: Privatne fotografije

Majstori su sve sami osmislili i mislim da su uboli, zadovoljna je Ivana.

U dnevnom boravku našlo se mjesto za prekrasan klavir koji svira njena mlađa kći koja pohađa glazbenu školu. Prekrasno izgledaju i drvena vrata u dnevnom boravku i kupaonici, savršeno uklopljena u ostatak uređenja kuće, koja je cijela izvana drvena, a unutra uređena u kombinaciji drvenih greda i cigle.

Kupaonica i kuhinja Ivani su za sada najdraže prostorije u kući.

Glamurozno uređena kuća blizu Velike Gorice - 16 Foto: Privatne fotografije

Kupaonica zato što je prostrana i ima kadu, koju u stanu nemamo. Imamo tuš, stoga svi volimo uživati u toploj kupki kad dođemo u vikendicu. Kuhinja zato jer volim kuhati za svoju obitelj, a tu zaista imam dosta prostora i jako lijep pogled na prirodu, baš opuštajuće.

Svaki slobodan trenutak provodim na vikendici i uvijek imam nešto za odraditi, pokositi i slično. Sad kad su ljetni praznici i svaki dan, ispričala nam je Ivana, koja se u svoju vikendicu u mjestu Bukovčak pored Velike Gorice jednom planira preseliti za stalno.

Zaista volim boraviti tu, odiše mirom i spokojem, a vjerujem da svi mi kako starimo priželjkujemo jednog dana to - mir i malo privatnosti, kaže Ivana Franković Lukac.

Glamurozno uređena kuća blizu Velike Gorice - 9 Foto: Privatne fotografije

Čudesna kuća u Istri u kojoj su glavne zvijezde prirodni bazen i cvjetna aleja sa 150 biljaka

Kuća blizu Rijeke uređena s toliko duše i mašte da bismo je satima mogli razgledavati