Iza nas je još jedan Pariški tjedan visoke mode na kojem su brojne modne kuće prikazale svoje haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 2023. godinu. Chanel, Dior, Armani, Fendi, Zuhair Murad, Elie Saab… Ovo su samo neki od brendova čije smo kreacije ovaj tjedan imali priliku vidjeti na modnim pistama.

Galerija

S obzirom na to da je pred nama vrhunac sezone dodjele nagrada koja će tradicionalno kulminirati dodjelom Oscara, brojne zvijezde trenutačno su u potrazi za kreacijama u kojima će zablistati na crvenom tepihu.

Upravo je dodjela Oscara jedno od najvažnijih modnih događanja u godini. Ne biraju se samo haljine za oskarovski tepih nego i za brojne popratne zabave koje će se 12. ožujka održati u Los Angelesu.

Primjerice, dame koje nakon dodjele odlaze na zabavu magazina Vanity Fair tradicionalno se za nju presvlače u drugu kreaciju pa tako mnoge poznate glumice u ovom trenutku spremaju dva stajlinga za taj veliki dan.

Kada su u pitanju stilovi, na oskarovskom tepihu tradicionalno viđamo – sve. Od klasične elegancije, vrlo suptilnih i decentnih haljina u neutralnim nijansama do glamuroznih modela u "vrištećim" nijansama, s gomilom šljokica i drugih blještavih elemenata.

Pogledajte grandioznu vjenčanicu posebne simbolike

Naravno, uvijek se tu nađe mjesta i za neku vrlo provokativnu haljinu. Jednu takvu, rezerviranu isključivo za najodvažnije ljubiteljice mode, lansirao je i francuski dizajner Stéphane Rolland. Model u zlatnoj boji s velikim geometrijskim izrezom nasred trbuha djeluje kao haljina koju bi, na primjer, rado odjenula Jennifer Lopez.

Elie Saab, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Foto: Afp

Cate Blanchett, koja se ove godine bori za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu u filmu Tár, na dodjelu bi mogla doći u nekoj od novih kreacija modne kuće Armani. Cate često u tako svečanim prigodama svoje povjerenje poklanja upravo toj talijanskoj modnoj kući. Tako je 2014. godine Oscara za ulogu u filmu Blue Jasmine primila upravo u njihovoj haljini. Što će odabrati ovaj put, saznat ćemo uskoro.

Zavirite u našu galeriju i razgledajte kreacije s netom završenog Pariškog tjedna mode koje bismo uskoro mogli vidjeti i na Oscarima.

Armani, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Foto: Guliver Images