Iza nas je još jedan Pariški tjedan visoke mode na kojem su brojne modne kuće prikazale svoje haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 2023. godinu. Chanel, Dior, Armani, Fendi, Zuhair Murad, Elie Saab… Ovo su samo neki od brendova čije smo kreacije ovaj tjedan imali priliku vidjeti na modnim pistama.

Galerija Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Armani, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Armani, haute couture, proljeće/ljeto 2023. +12 Elie Saab, haute couture, proljeće/ljeto 2023.

S obzirom na to da je pred nama vrhunac sezone dodjele nagrada koja će tradicionalno kulminirati dodjelom Oscara, brojne zvijezde trenutačno su u potrazi za kreacijama u kojima će zablistati na crvenom tepihu.

Upravo je dodjela Oscara jedno od najvažnijih modnih događanja u godini. Ne biraju se samo haljine za oskarovski tepih nego i za brojne popratne zabave koje će se 12. ožujka održati u Los Angelesu.

Primjerice, dame koje nakon dodjele odlaze na zabavu magazina Vanity Fair tradicionalno se za nju presvlače u drugu kreaciju pa tako mnoge poznate glumice u ovom trenutku spremaju dva stajlinga za taj veliki dan.

Kada su u pitanju stilovi, na oskarovskom tepihu tradicionalno viđamo – sve. Od klasične elegancije, vrlo suptilnih i decentnih haljina u neutralnim nijansama do glamuroznih modela u "vrištećim" nijansama, s gomilom šljokica i drugih blještavih elemenata.

Pogledajte grandioznu vjenčanicu posebne simbolike Haute couture kolekcija Stephanea Rollanda - 5 Haute couture kolekcija Stephanea Rollanda - 8 Haute couture kolekcija Stephanea Rollanda - 7 +4 Haute couture kolekcija Stephanea Rollanda - 6

Naravno, uvijek se tu nađe mjesta i za neku vrlo provokativnu haljinu. Jednu takvu, rezerviranu isključivo za najodvažnije ljubiteljice mode, lansirao je i francuski dizajner Stéphane Rolland. Model u zlatnoj boji s velikim geometrijskim izrezom nasred trbuha djeluje kao haljina koju bi, na primjer, rado odjenula Jennifer Lopez.

Elie Saab, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Elie Saab, haute couture, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Afp)

Cate Blanchett, koja se ove godine bori za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu u filmu Tár, na dodjelu bi mogla doći u nekoj od novih kreacija modne kuće Armani. Cate često u tako svečanim prigodama svoje povjerenje poklanja upravo toj talijanskoj modnoj kući. Tako je 2014. godine Oscara za ulogu u filmu Blue Jasmine primila upravo u njihovoj haljini. Što će odabrati ovaj put, saznat ćemo uskoro.

Zavirite u našu galeriju i razgledajte kreacije s netom završenog Pariškog tjedna mode koje bismo uskoro mogli vidjeti i na Oscarima.

Armani, haute couture, proljeće/ljeto 2023. Armani, haute couture, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju