Omiljena dramska serija 'Kumovi' vratila se na male ekrane, a zaglavački zapleti dobro su se zahuktali. Osim napete radnje, tu su i likovi s kojima se mnogi mogu poistovjetiti, a omiljena mnogima jest simpatična Luce.

Novi nastavci ove hit serije bili su povod da razgovaramo u Anom Uršulom Najev koja glumi Luce, a što nam je sve otkrila o sebi, modi i seriji, provjerite u nastavku.

Novi nastavci Kumova s velikim zanimanjem prate se među mnogobrojnom publikom. Što možemo očekivati u odnosu između Luce i Janka? Možete li nam otkriti neki sočni detalj?

Između Luce i Janka nikad nije jednolično pa tako neće biti ni sad. Oni su onaj tip para koji mogu biti sve samo ne dosadni i uglavnom im partnerstvo uvijek iznova još više očvrsne nakon nekog velikog testa ili neprilike. Što se sočnih detalja tiče, Luce će u jednoj epizodi pojesti teglu sladoleda.

Ana Uršula Najev Foto: Nova TV

Koji vam je najdraži trenutak sa snimanja općenito?

Teško je izdvojiti jedan trenutak u danu, a kamoli u tri godine. Svakako, tokom snimanja 'Kumova' su mi se dogodili neki od najljepših trenutaka u životu i uvijek me iznova veseli što sam te trenutke imala privilegiju dijeliti sa zbilja posebnim i jednako svjesno sretnim ljudima.

Koliko su slične Luca i Uršula? Što ste jedna drugu naučile? Biste li mogli biti liječnica u stvarnom životu?

Obuzela me misao da sam sad u potpuno drugoj poziciji i da se život uvelike promijenio kako meni, tako i Luci, koliko god to glupo zvučalo. Kad dobijete ulogu u kazalištu ili filmu, ona je u startu formirana. U ovom slučaju, uloga se tjednima, mjesecima, godinama oblikuje i iznenađuje vas. I vi nemate gotovo nikakvu kontrolu nad njenim mijenama.

Veliki dio posljednjih godina sam provela izgledajući i govoreći kao Luce, a time i razmišljajući kao ona. Ponekad se slažemo, ponekad ne, ponekad naučim nešto od nje, a ponekad poželim da je mogu savjetovati ili ošamariti. Ili jednostavno uzeti olovku u ruke i odlučiti za nju.

Na neki čudni način mi je Luce pomogla da čvršće povjerujem u neka svoja načela, a isto tako da neka preispitam. Ne znam bih li mogla biti liječnica, volim vjerovati da bih. Ipak sam iz nekog razloga upisala zdravstvenu školu. U životu sam svakako uvijek htjela raditi nešto čime mogu pomoći ljudima, no mislim da to ipak učinkovitije mogu raditi na pozornici nego u ordinaciji.

"Žute dunje za mog žutog"… scena na koju su se mnogi naježili i pustili suzu. Kako ste se osjećali u tom trenutku?

Ništa posebno u odnosu na sve ostale scene u tom danu, ali sjećam se da sam se tokom snimanja podsjetila koliko mi je drago da je ta pjesma ušla u seriju i da će se vrlo vjerojatno pamtiti. Prvotno su bile planirane neke druge pjesme, ali na inicijativu našeg kreativnog producenta Josipa Žuvana sa zadovoljstvom sam prihvatila tu jer je privatno jako volim.

Ana Uršula Najev Foto: Nova TV

Čime biste se bavili da niste glumica i pjevačica?

Psihologijom ili forenzikom.

Vaša pojava je uvijek glamurozna. Kako biste opisali vaš stil odijevanja i koje komade najviše volite nosite doma, koje na kavu s prijateljicama, a koje pak u svečanim prilikama?

Hvala na komplimentu. Moji prijatelji bi se nasmijali na ovo. Ne bih rekla da imam neki stil kojeg se držim, volim se odijevati onako kako se taj dan osjećam i kombinirati stilove.

Nisam pobornik trendova, za mene su elegancija, ženstvenost i autentičnost trendovi koji ne blijede. Volim detalje, nakit, ukrase za kosu, marame. Doma nosim minimalno odjeće, na kavu sam znala doći i u odijelu i u pidžami, a za svečane prilike se trudim birati hrvatske dizajnere.

Koji vam je najdraži odjevni komad u ormaru?

Jedna mamina dnevna haljina kojoj će uskoro 25. rođendan. Zove se Vešta.

Najdraže iskustvo koje ćete ponijeti iz Kumova?

Prostorije pune ljudi koji se smiju, šale, vole, razumiju.

Tko su vaši uzori u privatnom, a tko u poslovnom smislu?

Više volim imati inspiracije nego uzore jer imam osjećaj da se uzori trebaju slijediti slijepo. A inspiracije nalazim svaki dan, u obitelji, prijateljima, prirodi, kolegama itd.

Što biste poručili mladim djevojkama koje kreću putem glume?

Da krenu hrabro ako žele krenuti iz pravih, lijepih razloga.

Ana Uršula Najev Foto: Luka Dubroja

Milica iz "Kumova": "Imam 300 pari cipela, znam da nisam stonoga, ali volim ih, ako ništa, gledati u ormaru" Zvijezda serije "Kumovi": "Nakit rijetko nosim, ali jedan poseban zlatni prsten već dugo ne skidam"