Talentirani gospodin Ripley se vraća na male ekrane. Ova će vijest oduševiti ljubitelje psihološkog trilera iz 1999. s Mattom Damonom, Gwyneth Paltrow, Judeom Lawom i Cate Blanchett. Ovaj je naslov žario i palio u vrijeme kad je izašao, a i danas se ističe kao jedan od omiljenih filmova ove tematike.

Galerija

Zato nas je obradovala vijest da na Netflix stiže još jedna ekranizacija istoimene knjige iz 1955. godine, autorice Patricie Highsmit , koja govori o vještom prevarantu Tomu Ripleyu.

Radnja starog filma započinje u New Yorku 50-ih godina prošlog stoljeća, kad je mladi (i neuspješni) Tom Ripley poslan je u Italiju po Dickieja Greenleafa, bogatog i razmaženog milijunaša. Ali kada zadatak propadne, Ripley poduzima ekstremne mjere…

Serija Riplay Foto: Netflix

Nova adaptacija nešto je drukčija – prije svega, radi se o mini seriji, i to crno-bijeloj, a glavnu ulogu ovoga puta preuzima Andrew Scott. Tom Ripley je dio naše svijesti, kaže producent i dobitnik Oscara Steven Zaillian i dodaje da gotovo 70 godina nakon što je lik stvoren, još uvijek izaziva pozitivne reakcije. Iako serija još nije niti izašla, uzbuđenje samo raste, a kritike su odlične. 

Nova serija će nas, kroz osam napetih epizoda, odvesti na uzbudljivo putovanje Italijom 60-ih godina prošlog stoljeća, a osim Scotta, u seriji Ripley gledat ćemo i Dakotu Fanning te Johnnya Flynna.

Serija Riplay Foto: Netflix

Ako vas je zaintrigirala vijest o izlasku nove serije, ne morate dugo čekati, jer je na Netflixu gledamo već sutra, 4. travnja.

Serija Riplay Foto: Netflix

Pozitivne reakcije samo se nižu: Izašla je nova serija Guya Ritchieja Serija o narkošefici Griseldi Blanco Sofiju Vergaru prikazala u sasvim drukčijem izdanju Vrijedi čekati: 10 najboljih naslova koji na Netflix stižu u 2024.