Žene nemaju pravo izbora u Teksasu kada je u pitanju njihovo tijelo. Inducirani pobačaj u toj je američkoj saveznoj državi zabranjen osim u nekim iznimnim medicinskim slučajevima. Koji su slučajevi izuzeci od pravila tema je novog dokumentarca "Zurawski v Texas", koji je premijerno prikazan u Los Angelesu.

Galerija

Dokumentarni film "Zurawski v Texas" u režiji Abbie Perrault i Maisie Crow progovara o slučaju žene Amande Zurawski, kojoj je odbijen zahtjev za induciranim pobačajem prošle godine iako je fetus ugrozio njezin život, a trudnica je doživjela septički šok.

Koji su to medicinski izuzeci koji opravdavaju inducirani pobačaj u toj saveznoj državi i zašto žene nemaju pravo izbora kada je njihovo tijelo u pitanju, kontroverzna je tema o kojoj progovaraju tek rijetki. Jennifer Lawrence jedna je od onih koji ne žele šutjeti.

Jennifer Lawrence na premijeri filma Zurawski v Texsas - 2 Foto: Profimedia

Američka oskarovka izvršna je producentica filma "Zurawski v Texas", koji je imao svoju premijeru u TLC Chinese Theatru u Los Angelesu.

Žene umiru, rekla je Jennifer Lawrence te istaknula da će film prosvijetliti ljude o tome što je pobačaj, zašto ga neki ipak trebaju i zašto je toliko važno držati zakonodavce podalje od obitelji i liječničkih ordinacija.

Pojavila se na premijeri filma u sklopu AFI Festa – prvi put otkako je objavljeno da je trudna i da očekuje svoje drugo dijete. Ponosna majka dvogodišnjeg sinčića Cya za tu je priliku odabrala baloner-haljinu kratkih rukava i spuštenih ramena.

Jennifer Lawrence na premijeri filma Zurawski v Texsas - 4 Foto: Profimedia

Širi model haljine sputala je crnim kožnatim remenom i tako dodatno istaknula svoj trudnički trbuščić. Na nogama je pak nosila salonke s malom potpeticom.

Iako je široj javnosti bila poznata tek kao glumica, u posljednjih nekoliko godina Jennifer Lawrence sve više pozornosti posvećuje i radu iza kamere. U fokusu su njezine produkcijske kuće Excellent Cadaver dokumentarci posvećeni ženskim temama, ali i društvenim problemima o kojima se šuti.