Jennifer Lawrence uvijek plijeni poglede svojim modnim izborima na svečanim događanjima i crvenim tepisima. Tako je bilo i uoči premijere francuskog trilera Anatomie D'une Chute u Cannesu.

Galerija Jennifer Lawrence u japankama na Cannesu - 2 Jennifer Lawrence u japankama na Cannesu - 4 Jennifer Lawrence u japankama na Cannesu - 5 +3 Jennifer Lawrence na premijeri filma Anatomie D'une Chute u Cannesu

Jennifer Lawrence zablistala je na filmskom festivalu u raskošnoj crvenoj haljini s potpisom modne kuće Dior, čije je zaštitno lice. Haljina je bila napravljena po mjeri te je istaknula njezinu ženstvenu figuru.

Oskarovka je na najvažniji francuski crveni tepih došla u crvenim cipelama s visokom potpeticom, no kasnije je otkriveno da se preobukla u udobniji par obuće – crne japanke ravnog đona – koje je razotkrila dok se spuštala po stepenicama ispred dvorane Palais des festivales.

Jennifer Lawrence na premijeri filma Anatomie D'une Chute u Cannesu Jennifer Lawrence na premijeri filma Anatomie D'une Chute u Cannesu (Foto: Profimedia)

Odabir japanki za crveni tepih mnogi su protumačili kao modnu provokaciju Jennifer Lawrence s obzirom na neslužbeni dress code koji ovim filmskim festivalom vlada već dugi niz godina.

Naime, poznato je kako se žene snažno potiče da po crvenom tepihu hodaju u cipelama s visokom potpeticom.

Jennifer Lawrence u japankama na Cannesu - 1 Jennifer Lawrence u japankama na Cannesu (Foto: Profimedia)

Jednoj pedesetogodišnjakinji 2015. godine odbijen je ulaz u dvoranu na premijeru filma zato što je nosila cipele ravnog đona. Rečeno joj je da se može vratiti kada kupi odgovarajuće cipele.

Iste godine problem s ulazom na festival imala je i Victorija Harwood, koja je na festival došla u cipelama ravnih potplata. Odbijen joj je ulaz sve dok nije razjašnjeno da je supruga filmaša Asifa Kapadije, koji je na festivalu prikazivao svoj dokumentarac o životu Amy Winehouse.

Kad je informacija izašla u javnost, organizacijski odbor filmskog festivala našao se s razlogom na meti brojnih kritičara. Oni su pak porekli da postoji pravilo o nošenju visokih peta na crvenom tepihu iako su podsjetili da je elegantna večernja odjeća dio obaveznog dress codea.

Bosonoga Julija Roberts na crvenom tepihu u Cannesu 2016. Bosonoga Julija Roberts na crvenom tepihu u Cannesu 2016. (Foto: Profimedia)

Kako bi demonstrirale neudobnost cipela s visokom potpeticom na crvenom tepihu i protestirale protiv festivalskih pravila o odgovarajućoj obući – neke su se dame skinule na crvenom tepihu.

Julia Roberts uklonila je par visokih platformi 2016. godine te se po stepenicama popela bosa, a isto je učinila i Kristen Stewart sa svojim štiklama dvije godine kasnije. Holivudske zvijezde, dakako, nitko nije spriječio da uđu i bosonoge.

Kraljica i gotovo: Helen Mirren za Cannes je obojila kosu u plavu boju i izgleda fantastično Helen Mirren Helen Mirren (77) Glumica izgleda fantastično u haljini modne kuće Del Core +3 Izdanje j upotpunila dijamantnim nakitom

Ova je haljina dokaz da visoki prorez ne mora biti vulgaran Rosie Huntington-Whiteley ukrala je sve poglede na crvenom tepihu u Cannesu Rosie Huntington-Whiteley u Valentino haljini u Cannesu Rosie Huntington-Whiteley u Cannesu +4 Rosie Huntington-Whiteley

Probleme na ulazu imala je i Claudia Eller, koja se na festivalu 2019. godine pojavila u ravnim cipelama. Kad je nisu htjeli pustiti da uđe, filmska kritičarka iz Varietyja nazvala je zaštitare seksistima i pitala ih zabranjuju li ulaz muškarcima koji nose isključivo cipele ravnog đona.

Snimila je njihov razgovor i objavila ga na Twitteru. Tek kad su ljudi počeli komentirati o nepravdi koja ju je snašla, kritičarka je puštena u dvoranu.

Što vi mislite?

Što trebaju nositi dame na crvenom tepihu u Cannesu?

glasova:

Jennifer Lawrence u japankama na Cannesu - 4 Dugi porub haljine sakrio je izbor obuće Jennifer Lawrence (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju