Sjećate li se možda vremena u kojem tajice nisu bile komad u kojem napuštamo dom, osim ako možda ne idemo na trening ili obaviti bilo kakav drugi oblik tjelesne aktivnosti?

Galerija

Vremena su se promijenila, a tajice su u međuvremeu postale nezaobilazan dio svakodnevne garderobe. Imaju svoje mjesto na modnim pistama, a nose se uz gotovo sve komade u garderobi, od balonera, preko sakoa pa sve do jakni i kaputa. Modni znalci kažu da će i u nadolazećem razdoblju biti veliki trend.

Činjenica koja potvrđuje tu tvrdnju jest ta da su tajice dobile svoje mjesto u kolekcijama modnih brendova za proljeće/ljeto 2023. godine.

Tajice kao dio modnih kolekcija za proljeće/ljeto 2023. Foto: Profimedia

Tajice će tako biti komad koji se nosi na posao, svečane večere, u izlaske... Bitno je samo složiti dobru kombinaciju.

Kada su u pitanju trendovi koji se tiču tajica, nosi se svašta, od kožnatih modela pa sve do modela s trakom za stopala. Tu su i tajice s prorezima, zvonolikim nogavicama, ukrašene raznim printovima...

Naravno, na tronu popularnosti su razni modeli tajica u crnoj boji, koji su nezaobilazan prizor i na hrvatskim ulicama.

Već smo u hladnijem periodu svjedočili izdanjima koja su potvrdila da su ponekad i najobičnije crne tajice dovoljne za izgled od milijun dolara. Sada, kada polako pospremamo kapute i debele jakne, tajice postaju dio sjajnih proljetnih kombinacija.

Tajice u kombinaciji sa zimskim komadima Foto: Josip Moler/Cropix

A kako Hrvatice kombiniraju razne modele crnih tajica na samom početku proljećq, pogledajte u našoj galeriji na početku teksta. Nose ih uz balonere, komade od trapera, tenise, štikle... i u svakoj od tih kombinacija izgledaju sjajno.

Dubrovačko street style izdanje Foto: Mihael Barisic/Cropix

Ako tajice još uvijek nisu dio vaših svakodnevnih kombinacija, evo nekoliko savjeta stručnjaka kako ih nositi:

  • Tajice su sjajna opcija za poslovno ležerno odijevanje. Važno je ipak imati na umu da tajice nisu hlače. Zato obavezno pripazite na to da tajice nisu napravljene od prozirnog materijala.
  • Birajte modele koji su dugi za profesionalniji izgled.
  • Tajice su sjajne kao dio slojevitih kombinacija. Izgledaju odlično u kombinaciji s dugim košuljama i sakoima.
  • Tajice se posebno dobro slažu sa zatvorenim cipelama. Mokasinke su odličan izbor.
  • Ako ste u nedoumici, birajte crne modele. Iako tajice dolaze u raznim bojama, crni su modeli uvijek sigurna opcija za razne prigode.

Revija modne kuće Ferragamo Foto: Profimedia