Ako pitate slavne zvijezde iz 80-ih godina prošlog stoljeća što je njihov najveći stilski gaf, većina će sigurno spomenuti fudbalerku (eng. mullet). Ta kultna frizura podrazumjievala je kosu kratko ošišanu sprijeda i sa strane, a nešto duže vlasi sa stražnje strane glave.

U našim krajevima dobila je nadimak fudbalerka prema njemačkim nogometašima (fudbalerima) koji su bili njezini gorljivi zagovornici i promotori.

I da, najčešće su je nosili muškarci – od filmaša kao što je George Clooney koji je osamdesetih godina prošlog stoljeća bio tek glumac u usponu, do rock-zvijezda poput Davida Bowieja, Paula McCartneyja i Keitha Richardsa.

10 najgorih "celebrity" frizura: Pouka da s kosom moramo eksperimentirati oprezno

No s fudbalerkom su koketirale i žene. Velikoj popularnosti među damama doprinijela je rokerica Joan Jett, koja neku moderniju verziju te frizure nosi i danas.

Nekolicina slavnih dama sudjelovala je u pokušaju da se tijekom godina ova frizura vrati u modu, no ne s velikim uspjehom. Razlog se skriva u tome što fudbalerka nije tip frizure koji pristaje širokoj lepezi ljudi.

10 dokaza da slavne dame nemaju tako bujnu kosu kao što se čini

Što vi mislite?

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte slavne dame koje su isprobale najomraženiju frizuru iz 80-ih, a potom dajte svoj glas u našoj anketi.