Jasni Marčić iz mjesta Viškovo, šest kilometara od centra Rijeke, preuređivanje starih stvari velika je strast, a njezin posljednji projekt jest stara komoda kojoj je Jasna dala potpuno novi izgled, a rezultat je – paf!

Galerija

Jasna Marčić po struci je komercijalist zaposlena kao poslovođa, ali najveća ljubav i strast od malena su joj obnavljanje, stvaranje, restauriranje, izražajna kreativnost na starom namještaju, stvarima i odjeći. Svoj kuću blizu Rijeke, u kojem živi sa suprugom, dvije kćeri tinejdžerice te kućnim ljubimcima, psom Lady Lucy i dvije papige nimfe Coco i Chipy, uredila je s puno mašte, duše i kreativnosti.

Jasna Marčić iz Rijeke sama je preuredila staru komodu - 1 Foto: Privatne fotografije

Jedva je dočekala preurediti i staru komodu, a Jasna je otkrila i čitav postupak koji nije kompliciran. Komodu nije šmirglala, već ju je oprala sa žicom i sredstvom za odmašćivanje te je tako skoro jedan sloj laka skinula s nje. Pustila je da se osuši, a zatim nanijela prvi sloj boje te nakon sat vremena drugi sloj. Koristila je nijansu zelene boje Laurel Green za koju kaže da je predivne teksture te jako lijepo prianja na drvo.

I ako nikad niste farbali, s ovom bojom svakome uspije, ističe Jasna Marčić. Šarke na komodi obojala je u brončanu boju te je promijenila ručkice. Komodu je bojala valjkom, a dio vrata gdje su utori kistom te je vrlo zadovoljna jer se boja lijepo stapa i nema crta ni linija.

Jasna Marčić iz Rijeke sama je preuredila staru komodu - 6 Foto: Privatne fotografije

Plan joj je bio skinuti gornju ploču i promijeniti nogice da komoda bude viša, no dok je radila na njoj predomislila se jer su joj se jako svidjele kuglaste nogice. Kako komoda nema ladica, dosjetila se da stavi košare, a njezin suprug dao se u potragu za košarama te je samo u jednom dućanu pronašao one koje odgovaraju dimenzijama.

Jasna Marčić iz Rijeke sama je preuredila staru komodu - 3 Foto: Privatne fotografije

Suprug je namjestio vrata na komodi pa su je zajedničkim snagama unijeli u dnevni boravak, jer je puno drvo i zaista teška. Boja komode savršeno se uklopila uz prekrasnu cvjetnu tapetu koju su Jasni pomogle odabrati njezine pratiteljice na Instagramu gdje ova kreativka objavljuje svoje radove pod nazivom myart.home_j.m. Tapeta je zapravo došla prva, a onda je birala boju komode tako da paše uz nju.

Preuređenje komode koštalo je malo novaca, najskuplje su bile košare, 20 eura po komadu.

Stalno bacam pogled prema mojoj komodi. Zbog igre svjetlosti koja dolazi kroz prozor svaki put kao da mi boja izgleda drugačije i to me dodatno veseli. Pun pogodak i ogromna promjena, zar ne?

Dobila sam toliko puno divnih reakcija, pitanja i poruka na društvenim mrežama da su mi se poruke zablokirale. Oduševile ste me i puno vam hvala na svakoj iskrenoj reakciji, poručuje Jasna Marčić iz Viškova pored Rijeke.

Jasna Marčić iz Rijeke sama je preuredila staru komodu - 9 Foto: Privatne fotografije

Stan u zagrebačkoj Dubravi pun duše i šarma, ali kuhinja je ipak najposebnija

Koristila je i - kečap: Pogledajte kako je Vedrana iz Splita preuredila staru, drvenu komodu

Petra iz Varaždina preuredila je svoju kupaonicu od tri kvadrata u koju je stao i walk-in tuš