Druženje s prijateljima nešto je čemu se uvijek veselimo, opušta nas, puni dobrom energijom i sprema za sve izazove koji nas očekuju. Osim ako ne iskrsne situacija koja će izazvati stres, i to u obliku toga tko će platiti račun.

Jedna je mlada žena podijelila nešto što ju muči već neko vrijeme, a vezano je uz odnos s jednom od njezinih bliskih prijateljica.

Zbližile smo se na poslu u zadnje tri godine i kad god se nađemo na piću, stvarno se super zabavljamo, pričamo o ozbiljnim temama, dijelimo brige i probleme, vrijeme stvarno proleti u trenu. Sve bude odlično do trenutka plaćanja računa jer ga u 99% slučajeva plati ona.

Uvijek izvuče novčanik prije mene i da novac ili karticu konobaru prije nego što se uspijem snaći i reći da pusti mene.

Istaknula je da ona i prijateljica zarađuju podjednako i da zna da to ne radi zato što misli da ona nema novaca, već je jednostavno velikodušan tip osobe, ali već joj je postalo neugodno.

S drugim prijateljima obično podijelim račun na način da svatko plati svoje ili ako netko od nas časti, naglasimo to odmah., kazala je. 

I zaista, ova nam se situacija ne čini nimalo stranom, dosta nas sigurno ima onu jednu prijateljicu ili prijatelja koji nekako gotovo uvijek nametnu da će oni platiti račun.

Iako se to ne čini kao neki veliki problem jer smo mi njima možda zauzvrat bili podrška, rame za plakanje, iznenadili ih nekim poklončićem ili donijeli domaće kekse ili kolač da probaju, svejedno nekim ljudima može biti neugodno.

Što je društvo veće, nekako se čini lakše jer je logično da će svatko platiti svoje, ali u susretima jedan na jedan mogu se dogoditi ovakve situacije koje izazivaju podvojene osjećaje, ali su i dobar predmet rasprave.

A upravo jednu takvu žustru raspravu oko toga tko će platiti račun dočarale su u jednome od svojih hit-videa i glumice Iva Šimić i Gloria Dubelj, prave zvijezde TikToka. Svakodnevne situacije zabavnim videima gađaju u sridu, a koliko smo gorljivi oko toga tko će na kraju druženja platiti račun, pogledajte u videu u nastavku. 

  10 stvari koje ne trebate tolerirati čak ni najboljoj prijateljici. Da, čak ni njoj!

Je li u redu naplatiti usluge bližnjima? "Prijateljica je htjela da joj besplatno sašijem haljinu, odbila sam."

Ništa krivo niste napravili: Pet znakova da ste neke prijatelje jednostavno prerasli