Boje igraju ključnu ulogu u našim životima, čak i na načine kojih uopće nismo svjesni. Je li vam se ikad dogodilo da želite unijeti promjenu u svoj dom, ali vas određene nijanse uvijek vuku na svoju stranu?

Galerija

Psihologija kaže da obično gravitiramo prema bojama koje predstavljaju naše crte karaktera.

Obično mislimo da boje biramo kako bismo stvorili atmosferu u domu, ali boje naših preferencija imaju puno dublje značenje nego što smo mislili. Veliku ulogu u tome ima i naš horoskopski znak.

Djevice će, primjerice, birati kombinaciju plave i žute, a vatreni lavovi moćnu kombinaciju ružičaste i žute.

Ovisno o tome kojem znaku pripadate, na takav ćete način najvjerojatnije obojiti svoj dom.

Kako bi pronašli najbolje kombinacije, Tall Boy i astrolog Inbaal Hongiman udružili su snage i odredili kojem horoskopskom znaku koja boja najbolje odgovara. 

Upotreba hrabrih kombinacija boja u uređenju interijera sve je više trendi, a u nastavku pročitajte koje kombinacije najbolje odgovaraju vašoj crti karaktera, odnosno horoskopskom znaku kojemu pripadate.

Plava i žuta

Duboka boja oceana i moćna boja sunca najbolji su izbor za djevice i ribe jer djeluju smirujuće. Osobe rođene u vodenom znaku ribe vole osjećaj pijeska i mora pod nogama, a za potpuni ljetni doživljaj treba im samo još sunce, koje predstavlja žuta boja.

Djevice su najoprezniji horoskopski znak koji pomno analizira svaki svoj korak, pa tako i uređenje interijera. Plava boja je, prema astrolozima, boja komunikacije, a žuta je boja radosti. Za djevice ne postoji ništa vrjednije od radosnog i toplog razgovora.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 8 Foto: Profimedia

Ljubičasta i narančasta

Dvije raskošne boje najviše će osvojiti jarce. Iako zemljani znakovi ne vole sukobe, pa tako niti sukobe nijansi, ova će kombinacija osvojiti osobe rođene u znaku jarca.

Ovu kombinaciju brzo će zavoljeti i osobe rođene u znaku blizanaca. Suprotnosti se privlače, tvrdnja je koju blizanci često osjete na svojoj koži, a tako će ih privući i kombinacija ovih raskošnih boja, koja utjelovljuje njihovu konfliktnu prirodu.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 5 Foto: Profimedia

Ružičasta i žuta

Lavovi uživaju u osjećaju sunca na svojoj koži, pa će najčešće istaknuti da je žuta boja broj jedan. Žuta je istovremeno snažna i razigrana, a upravo su takve i osobe rođene u ovom znaku. Ružičastu biraju podsvjesno kako bi svom burnom karakteru dodali i malo nježnosti. Ovaj snažno-nježni kontrast pravi je izbor za osobe rođene u znaku lava.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 3 Foto: Profimedia

Zelena i narančasta

Kombinacija tropskih boja oduševit će strijelce, ali i intelektualne vodenjake. Za sve one koji više vole zabavu od elegancije te razigranost od ozbiljnosti, ova kombinacija boja najbolji je izbor. Osobe rođene u znaku strijelca i vodenjaka nisu previše opterećene uobičajenim pravilima i onime "kako bi trebalo biti", pa će s ovim nijansama riskirati – i pogoditi.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 9 Foto: Profimedia

Plava i narančasta

Rakovi obožavaju plavu boju, koja je utjelovljenje njihova dubokog karaktera prožetog rijekama emocija. Rakovi su jedan od najsloženijih i najkompliciranijih horoskopskih znakova, a podsvjesno im je potreban odmak od uobičajeno stresnog načina života. Razigrana narančasta je najbolji izbor.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 5 Foto: Profimedia

Bordo i plava

Dubina plave i mističnost tamnocrvene pravi su izbor za osobe rođene u znaku škorpiona. Škorpioni uživaju u tajnama i intrigama, a ove duboke nijanse predstavljaju njihove duboke karaktere. Ova kombinacija osvojit će i dubokoumne vage, koje imaju prigušeni karakter, baš poput kombinacije ovih boja.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 10 Foto: Profimedia

Crvena i ružičasta

Ove dvije boje označavaju povezanost između ljubavi i seksa, napominju astrolozi. Dok je crvena boja ljubavi, ružičasta je ipak malo razigranija i boja je zaljubljenosti i strasti koje dovode do seksa. To najbolje prepoznaju ovnovi i bikovi, u kojima se ova dva osjećaja stalno bore.

Kombinacije boja prema horoskopskom znaku - 6 Foto: Profimedia