Svake godine modni trendovi iznjedre neki model obuće koji se prometne u glavnu zvijezdu odjevnih kombinacija poznatih trendseterica.

Galerija



Posljednjih godinu dana tu titulu zasigurno nose jedne čizme modne kuće Chloe. Model pod nazivom Rylee lansiran je na Pariškom tjednu mode krajem 2017. u kolekciji za proljeće/ljeto 2018. godine. Modni znalci odmah su predvidjeli veliku popularnost tim čizmicama i bili su u pravu. U ponudi se može naći nekoliko različitih varijanti modela Rylee , od takozvane "cut out" verzije do klasične povišene verzije.

Čizmice Rylee modne kuće Chloe Foto: Chloe

Upravo je potonju varijantu nosila predivna Ljupka Gojić Mikić na hrvatskoj premijeri filma "Nespojivi". Uz jednostavan crni kombinezon i smeđi kaput obula je smeđi medium Rylee model. Prema podacima sa službene stranice modne kuće Chloe, omiljene čizmice izrađene su od kože i imaju potpeticu od 9 centimetara.

Britanka Alexa Chung voli crnu varijantu ovih čizmica, a francuska glazbenica i glumica Lou Doillon nosi bež model.

Lou Doillon u Rylee čizmicama Foto: Profimedia

Osim originala koji je stvorio pravu pomamu, na tržištu se mogu naći i kopije svih Rylee modela, a među najtraženijima su oni komercijalnih brendova Topshop i Ego.

Ego, 22.49 funti (189 kuna) Foto: Ego