Meg Ryan jučer je u Sarajevu primila Počasno Srce Sarajeva za poseban doprinos filmskoj umjetnosti. Slavno američkoj glumici priznanje je uručio direktor Sarajevo Film Festivala, Jovan Marjanović.

Galerija

Da je uistinu jedna od najležernijih holivudskih zvijezda, Meg Ryan je dokazala kada je prošetala crvenim tepihom ispred zgrade Narodnog kazališta.

Meg Ryan uručeno je Počasno Srce Sarajeva Foto: Afp

Umjesto nekog raskošnog i glamuroznog modnog izdanja, 62-godišnja glumica odlučila se za maksimalno jednostavnu odjevnu kombinaciju, pomalo netipičnu za crveni tepih, ali itekako u skladu sa stilom koji godinama njeguje.

Meg Ryan u Sarajevu - 1 Foto: Antonio Balic/Cropix

Odjenula je haljinu britanske dizajnerice Emilije Wickstead, vrlo stroga i sofisticirana kroja napravljenu od mikrotkanine pod nazivom ševron.

Haljina Emilije Wickstead Foto: Emilia Wickstead

Ovaj tip materijala od tankih sintetičkih vlakana s pamučnim ojačanjem nije uobičajen u modnoj industriji i najviše se u proizvodnji namještaja za tapeciranje, ali je zbog čvrstoća našao put i do modnih dizajnera koji ga sve više koriste u svojim kreacijama.

Pradine mokasine Foto: Prada

Haljinu naglašena struka i sofisticirane svevremenske siluete, Meg je spojila s mokasinama. Neke druge poznate dame možda bi odabrale štikle za ovu prigodu, ali ona se odlučila za maksimalnu udobnost i odabrala sjajan model mokasina s potpisom talijanske modne kuće Prada.

Meg Ryan u Sarajevu - 6 Foto: Antonio Balic/Cropix

Spektakularno izdanje na SFF-u: Savršenstvo, ime ti je Bojana Gregorić Vejzović

Lejla Filipović u haljini stvorenoj za boginje na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala

Iva Mertić Tomašević: Nenametljivo izdanje prve dame Zagreba za zatvaranje SFF-a