Prva dama SAD-a Melania Trump i američki predsjednik Donald Trump u trodnevnom su državnom posjetu Velikoj Britaniji.

Galerija

I dok američki predsjednik pažnju privlači kršenjem protokola, s posebnom pozornošću prate se i modni odabiri Melanije Trump.

Nakon što je u London sletjela u tamnoplavom Burberryjevu kostimu, koji su mnogi usporedili s onima koje nose stjuardese, prva dama za susret s kraljicom Elizabetom II. u Buckinghamskoj palači preodjenula se u elegantnu bijelu haljinu brenda Dolce & Gabbana s tamnoplavim ovratnikom i remenom. Na glavi je nosila po mjeri rađeni šešir koji poptisuje Herve Pierre, koji je također ukrašen plavim detaljem kako bi odgovarao cijeloj kombinaciji, kao i plave salonke Manola Blahnika.

Dva izdanje Melanije Trump Foto: Getty Images

I ovaj put korisnici interneta "bacili" su se na usporedbe.

Dok je prema nekima Melania Trump jako nalikovala na lik koji je Audrey Hepburn igrala u filmu "My Fair Lady" iz 1964. godine, drugi smatraju da je tim izgledom odala počast stilu princeze Diane, koja je obožavala kombinaciju bijele i mornarskoplave boje.

Catherine Middleton: Bajkovita haljina koja može stati uz bok kraljevskim vjenčanicama

Konkretnije, haljina strogog kroja mnoge je podsjetila na nekoliko izdanje princeze Diane, uključujući i dva odijela u istoj kombinaciji boja koja je nosila u sklopu javnih angažmana tijekom 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća.

Melania Trump: Elegantno izdanje prve dame inspiriralo šaljivdžije

Isti dan, na svečanoj večeri s kraljicom, Melania Trump oduševila je izdanjem u dugoj bijeloj večernjoj haljini koja je dio Diorove proljetne kolekcije. Jednostavna haljina, s prozirnim dijelom na gornjem dijelu, istaknula je figuru prve dame koja je kosu podignula u elegantnu punđu. Jednostavni nakit i bijele rukavice zaokružili su čitavu kombinaciju.

U galeriji pogledajte oba izdanje Melanije Trump, a pogledajte i:

Melania Trump: "Dosadno" izdanje kojim je prva dama pokazala da poštuje bonton