Suha koža obično dolazi u paketu s neugodnim osjećajem zatezanja, ljuštenjem i svrbežom. S dolaskom hladnijeg dijela godine, kada počinje i sezona grijanja, mnogima se problem dodatno pogorša.

Galerija

Suha koža problem je koji se javlja kada koža ne zadržava dovoljno vlage. Neki su od uzroka starenje, prečesto tuširanje, pregrubi sapuni, ali i određena medicinska stanja.

U hladnijem dijelu godine na problem utječe niska vlažnost zraka, koja je posljedica grijanja zatvorenih prostora.

Srećom, problem suhe kože možete si olaškati pomoću krema, losiona i maslaca za tijelo koji kožu hrane i umiruju. Dio ponude proizvoda kojima će se obradovati svi sa suhom kožom, posebno u sezoni grijanja, izdvojili smo u nastavku.

Afrodita Mystic Argan hranjivo mlijeko za tijelo

Ovo raskošno, hranjivo mlijeko za tijelo sprječava isušivanje kože. Nakon upotrebe koža je intenzivno nahranjena i ugodno mekana. Primjereno je za njegu svih vrsta kože, posebno suhe.

Afrodita mystic argan hranjivo mlijeko za tijelo, 5,09 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Immortella losion za tijelo

Losion je ovo koji je namijenjen za suhu i oštećenu kožu. Brzo se upija i ne ostavlja tragove, a pogodan je i za njegu osjetljive kože. Bogata kombinacija prirodnih sastojaka shea maslaca i maslinova ulja dubinski hrani i umiruje, a eterično ulje smilja i ekstrakt nevena djeluju na regeneraciju kože.

Immortella losion za tijelo, 8,50 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Environ Body Essentia Derma-Lac losion

Ovaj losion za tijelo poboljšava teksturu kože i povećava razinu vlažnosti kože. Kožu ostavlja hidriranom, glatkom i lijepom. Nanosi se na cijelo tijelo ujutro i navečer.

Environ Body Essentia Dermalac losion, 55 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Hvaroma mirisni maslac Zima

Mirisni maslac Zima namijenjen je svakodnevnoj njezi kože čitavoga tijela. Maslac ima ugodnu teksturu i na koži ostavlja fini, baršunasti osjećaj, lako se razmazuje i relativno brzo upija. Među sastaojcima maslaca su shea ili karite maslac, kakao maslac, ulja pulpe pasjeg trna i ekstrakt cvijeta nevena.

Hvaroma mirisni maslac zima, 12 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Ghrei body butter rich

Izrazito hranjivi maslac za tijelo uz velik udio ghee maslaca savršen je odabir za masnu, a istovremeno dehidriranu kožu. Vitamin E i sastojak Niacinamide (vitamin B3) djeluju pomlađujuće te pročišćuju i posvjetljuju kožu. Maslac se brzo upija i ne ostavlja masni trag, a najbolje ga je nanositi nakon tuširanja na još vlažnu kožu tijela.

Ghrei body butter rich Foto: Internetska stranica proizvođača

L'Occitane ultrabogati losion za tijelo

Ovaj losion njeguje kožu, pomaže zaštititi je od isušivanja i pruža sjećaj ugode na koži. Losion je najbolje umasirati na kožu tijela nakon kupke ili kada osjetite da je koža suha i zategnuta. Među istaknutim sastojcima je karite maslac bogat omega-6 masnim kiselinama i karitenom, koji sadrži izvanredne molekule koje pomažu nahraniti i zaštititi kožu.

L'Occitane ultrabogati losion za tijelo, 28,80 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Balea mlijeko za tijelo 3u1

Ovo mlijeko sa shea maslacem, lipidima i vitaminom E namijenjeno je za bogatu njegu tijela. Ima hidrirajuću teksturu i idealno je za suhu i grubu kožu. Njegova prozračna formula hidrira kožu i do 48 sati.

Balea mlijeko za tijelo 3u1, 1,45 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Biologique Recherche emulzija za tijelo za hidraciju i regeneraciju

Emulsion Originelle Régénérante Corps je hidratantna emulzija obogaćena sastojcima za obnovu lipida koji štite kožu u ekstremnim klimatskim uvjetima zahvaljujući učinku uspostavljanja optimalnih funkcija epiderme.  Preporučuje se za trenutačna stanja dehidrirane kože i/ili kože kojoj nedostaju lipidi.

Biologique Recherche emulzija za tijelo za hidraciju i regeneraciju, 139 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Nivea Smooth Sensation mlijeko za tijelo

Ovo mlijeko koži pruža 48-satnu intenzivnu hidraciju i bogatu njegu. Formula sa shea maslacem osigurava osjećaj glatke kože. Mlijeko se brzo upija i ima nemasnu teksturu. Pomno odabrani hidrirajući sastojci osiguravaju harmonično djelovanje mlijeka s kožom.

Nivea Smooth Sensation mlijeko za tijelo, 10,20 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Venn probiotic-tensive hydro firming body cream

Riječ je o intenzivnoj hidrirajućoj kremi koja povećava hidraciju i čvrstoću kože, poboljšava njezinu elastičnost i smanjuje pojavu ljuskica i hrapavosti kože te je zaglađuje i omekšava.

Venn probiotic tensive hydro firming body cream, 110 eura Foto: TOP.hr

Devet krema i jedan serum za lice koji rade sve da umanje bore i uspore starenje kože

10 krema i seruma na koje vrijedi obratiti pažnju ako se borite s hiperpigmentacijom