Suha koža obično dolazi u paketu s neugodnim osjećajem zatezanja, ljuštenjem i svrbežom. S dolaskom hladnijeg dijela godine, kada počinje i sezona grijanja, mnogima se problem dodatno pogorša.

Galerija Krema za tijelo Immortella losion za tijelo, 8,50 eura Environ Body Essentia Dermalac losion, 55 eura +7 Hvaroma mirisni maslac zima, 12 eura

Suha koža problem je koji se javlja kada koža ne zadržava dovoljno vlage. Neki su od uzroka starenje, prečesto tuširanje, pregrubi sapuni, ali i određena medicinska stanja.

U hladnijem dijelu godine na problem utječe niska vlažnost zraka, koja je posljedica grijanja zatvorenih prostora.

Srećom, problem suhe kože možete si olaškati pomoću krema, losiona i maslaca za tijelo koji kožu hrane i umiruju. Dio ponude proizvoda kojima će se obradovati svi sa suhom kožom, posebno u sezoni grijanja, izdvojili smo u nastavku.

Afrodita Mystic Argan hranjivo mlijeko za tijelo

Ovo raskošno, hranjivo mlijeko za tijelo sprječava isušivanje kože. Nakon upotrebe koža je intenzivno nahranjena i ugodno mekana. Primjereno je za njegu svih vrsta kože, posebno suhe.

Afrodita mystic argan hranjivo mlijeko za tijelo, 5,09 eura Afrodita mystic argan hranjivo mlijeko za tijelo, 5,09 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Immortella losion za tijelo

Losion je ovo koji je namijenjen za suhu i oštećenu kožu. Brzo se upija i ne ostavlja tragove, a pogodan je i za njegu osjetljive kože. Bogata kombinacija prirodnih sastojaka shea maslaca i maslinova ulja dubinski hrani i umiruje, a eterično ulje smilja i ekstrakt nevena djeluju na regeneraciju kože.

Immortella losion za tijelo, 8,50 eura Immortella losion za tijelo, 8,50 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Environ Body Essentia Derma-Lac losion

Ovaj losion za tijelo poboljšava teksturu kože i povećava razinu vlažnosti kože. Kožu ostavlja hidriranom, glatkom i lijepom. Nanosi se na cijelo tijelo ujutro i navečer.

Environ Body Essentia Dermalac losion, 55 eura Environ Body Essentia Dermalac losion, 55 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Hvaroma mirisni maslac Zima

Mirisni maslac Zima namijenjen je svakodnevnoj njezi kože čitavoga tijela. Maslac ima ugodnu teksturu i na koži ostavlja fini, baršunasti osjećaj, lako se razmazuje i relativno brzo upija. Među sastaojcima maslaca su shea ili karite maslac, kakao maslac, ulja pulpe pasjeg trna i ekstrakt cvijeta nevena.

Hvaroma mirisni maslac zima, 12 eura Hvaroma mirisni maslac zima, 12 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Ghrei body butter rich

Izrazito hranjivi maslac za tijelo uz velik udio ghee maslaca savršen je odabir za masnu, a istovremeno dehidriranu kožu. Vitamin E i sastojak Niacinamide (vitamin B3) djeluju pomlađujuće te pročišćuju i posvjetljuju kožu. Maslac se brzo upija i ne ostavlja masni trag, a najbolje ga je nanositi nakon tuširanja na još vlažnu kožu tijela.

Ghrei body butter rich Ghrei body butter rich (Foto: Internetska stranica proizvođača)

L'Occitane ultrabogati losion za tijelo

Ovaj losion njeguje kožu, pomaže zaštititi je od isušivanja i pruža sjećaj ugode na koži. Losion je najbolje umasirati na kožu tijela nakon kupke ili kada osjetite da je koža suha i zategnuta. Među istaknutim sastojcima je karite maslac bogat omega-6 masnim kiselinama i karitenom, koji sadrži izvanredne molekule koje pomažu nahraniti i zaštititi kožu.

L'Occitane ultrabogati losion za tijelo, 28,80 eura L'Occitane ultrabogati losion za tijelo, 28,80 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Balea mlijeko za tijelo 3u1

Ovo mlijeko sa shea maslacem, lipidima i vitaminom E namijenjeno je za bogatu njegu tijela. Ima hidrirajuću teksturu i idealno je za suhu i grubu kožu. Njegova prozračna formula hidrira kožu i do 48 sati.

Balea mlijeko za tijelo 3u1, 1,45 eura Balea mlijeko za tijelo 3u1, 1,45 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Biologique Recherche emulzija za tijelo za hidraciju i regeneraciju

Emulsion Originelle Régénérante Corps je hidratantna emulzija obogaćena sastojcima za obnovu lipida koji štite kožu u ekstremnim klimatskim uvjetima zahvaljujući učinku uspostavljanja optimalnih funkcija epiderme.  Preporučuje se za trenutačna stanja dehidrirane kože i/ili kože kojoj nedostaju lipidi.

Biologique Recherche emulzija za tijelo za hidraciju i regeneraciju, 139 eura Biologique Recherche emulzija za tijelo za hidraciju i regeneraciju, 139 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Nivea Smooth Sensation mlijeko za tijelo

Ovo mlijeko koži pruža 48-satnu intenzivnu hidraciju i bogatu njegu. Formula sa shea maslacem osigurava osjećaj glatke kože. Mlijeko se brzo upija i ima nemasnu teksturu. Pomno odabrani hidrirajući sastojci osiguravaju harmonično djelovanje mlijeka s kožom.

Nivea Smooth Sensation mlijeko za tijelo, 10,20 eura Nivea Smooth Sensation mlijeko za tijelo, 10,20 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Venn probiotic-tensive hydro firming body cream

Riječ je o intenzivnoj hidrirajućoj kremi koja povećava hidraciju i čvrstoću kože, poboljšava njezinu elastičnost i smanjuje pojavu ljuskica i hrapavosti kože te je zaglađuje i omekšava.

Venn probiotic tensive hydro firming body cream, 110 eura Venn probiotic tensive hydro firming body cream, 110 eura (Foto: TOP.hr)

Devet krema i jedan serum za lice koji rade sve da umanje bore i uspore starenje kože Germaine de Capuccini Supreme Definition krema za lice, 63,71 eura Afrodita Cosmetics karotin regenerativna krema, 12,99 eura Uchka Rich Cream, 60 eura +7 Immortella hidratantna anti-age krema za poticanje kolagena, 12 eura

10 krema i seruma na koje vrijedi obratiti pažnju ako se borite s hiperpigmentacijom Pharmaceris W dnevna krema s trostrukim djelovanjem za kožu sklonu hiperpigmentaciji Nivea Cellular LUMINOUS serum protiv pigmentacijskih mrlja L'Adria Brightening perfecting serum +7 L'Occitane zaštitni fluid za blistavu put Reine Blanche SPF 50

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju