Zdrava i blistava koža bez pomoći make-up proizvoda san je koji se ponekad čini teško ostvarivim.

Često se usredotočujemo na trenutačno rješavanje akutnih problema i skrivanje nedostataka puderom, a istovremeno se nadamo da ćemo se jednog jutra probuditi besprijekornog tena i bez potrebe za bilo kakvom podlogom.

Neka 2024. godina bude godina u kojoj ćete posvetiti više pažnje svojoj koži, pomoću jednostavnih trikova koje možete primjenjivati na svakodnevnoj bazi, bez previše utrošenog vremena i novaca.

Uz ovih sedam savjeta, pripremite se za blistav i zdrav ten koji će odsad biti vaš zaštitni znak. Osim kože lice, pružite malo pažnje i koži tijela i tjemena, sjajni rezultati neće izostati.

Nanesite kremu i na vrat

Ne morate početi ulagati u posebne kreme za područje vrata, ali obavezno svakodnevno nanesite svoje proizvode za njegu lica i na vrat – od dnevne i noćne kreme, preko seruma pa do maski za lice. Često gledanje u laptop i mobitel ostavlja posljedice na koži vrata pa je bitno i tome području posvetiti dovoljno pažnje.

Skinite šminku prije spavanja

Ovaj ste savjet zacijelo čuli nebrojeno puta, ali vjerojatno ga se ne pridržavate slijepo i temeljito. Možete koristiti najskuplje i najprofesionalnije proizvode za njegu lica, ali ako ih nanosite na lice s kojeg niste uklonili svu šminku, učinak neće biti dobar.

Od svih prijedloga i trikova, ovaj je jedini kojeg se zaista nastojte pridržavati redovito i bez pogovora – skinite detaljno sve tragove šminke s lica i koža će vam to višestruko uzvratiti.

Eksperimentirajte s novim sastojcima

Manje je uistinu više i pojednostavljena rutina njege kože može biti itekako korisna, ali eksperimentiranje s novim sastojcima ili dodavanjem novih koraka u vašu rutinu njege lica moglo bi vašoj koži donijeti potrebno osvježenje i omogućiti joj da zablista novim sjajem. Dakako, nove proizvode uvodite jedan po jedan i pratite moguće nuspojave.

Ne zaboravite kožu tijela

Rutina njege kože lica ono je što uglavnom ne preskačemo jer je naše lice dio tijela koji je najizloženiji pogledima, uz ruke. Zimi pogotovo zaboravimo njegovati i kožu tijela jer smo pokriveni slojevima odjeće. Ove godine prekinite tu tradiciju i posvetite se više njezi tijela tijekom cijele godine, ne samo ljeti.

Sedam mazalica za tijelo koje mirišu mazno poput parfema Krema za tijelo Afrodita Sun Care jogurt poslije sunčanja, 12,10 eura L'Occitane bademovo koncentrirano mlijeko, 51 euro +4 La PIEL ulje za sunčanje limun/ananas, 14,90 eura

Bit će vam dovoljni gel za tuširanje koji je blag prema vašoj koži, losion za tijelo i piling koji ćete napraviti jednom tjedno. Ne morate komplicirati, ali osnovnom kvalitetnom njegom kože tijela možete postići puno.

Korisitite tonik

Ako želite pojednostaviti svoju rutinu njege lica i maknuti neki proizvod, neka to ne bude tonik. On hidrira kožu, vraća joj potrebnu vlažnost i time daje poseban i zdrav sjaj. Osvježit će vas u trenu i ako je vašoj koži potreban brzi spas tijekom dana.

Ustalite svoju rutinu njege

Nemojte proizvode za njegu koristiti nasumično, odredite kada ćete koristiti proizvod i toga se držite. Posebno se toga pridržavajte vezano uz proizvode koje ne koristite svakodnevno, kako ih ne biste rabili prečesto ili prerijetko i time koži umjesto dobrobiti donijeli štetu.

Žena nanosi kremu Devet krema i jedan serum za lice koji rade sve da umanje bore i uspore starenje kože

Tretirajte i kožu tjemena

Hladan, zimski zrak može imati loše učinke na kosu, a pogotovo na kožu tjemena – suhoća, svrbež i perut neke su od neugodnih posljedica. Umjesto da se fokusirate samo na spašavanje ispucalih vrhova, obratite pažnju i na tjeme.

Dovoljan vam je samo jedan dobar proizvod za njegu tjemena, vaša kosa će zablistati, a koža tjemena prodisati.

  Njega tijela Nemojte zaboraviti njegovati i kožu tijela (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju