Jedna od najplaćenijih i najkontroverznijih manekenki današnjice, Kate Moss danas slavi četrdeseti rođendan. Ova se britanska 'žgoljavica', optuživana za poticanja heroin šika, uspjela poput feniksa uzdići nakon kokainske afere i u 2012. svojom karizmom, licem djevojčice i stilom rokerice dospjela je na drugo mjesto najplaćenijih manekenki sa zaradom od 9,2 milijuna dolara

Nakon ere samopouzdanih amazonki koje su početkom 90-ih poznatih kao 'supermodeli' osvajali piste i naslovnice, u modi se pojavio 'heroinski šik' čije su ikone vidljivim rebrima i upalim obrazima izazvali šokiranje šire javnosti.

Ali kada je nakon Naomi Campbell i Claudije Schiffer na pistu stupila Kate Moss, s licem i tijelom djevojčice, čak je i nepopularan modni trend postao privlačan.

Kate Moss je unatoč epitetu 'anti-supermodel' u vrlo kratkom periodu dobila unosne kampanje za modna imena poput Calvina Kleina, Guccija, Chanela te kozmetičkog brenda Rimmel koji joj je već gotovo dvadeset godina vjeran.



Nakon kokainskog skandala u 2005. godini i pokajničkog odlaska na odvikavanje, Kate je uspjela povratiti svoju slavu i u roku od 12 mjeseci potpisati 18 novih kampanja kojima je upravo ona zaštitničko lice. Iako su joj u tom periodu mnogi okrenuli leđa, Alexander McQueen joj je javnu podršku pokazao majicom s natpisom 'We Love You Kate'.

Da Kate volimo i u na pragu njezinog novog desetljeća dokazuju čak četiri parfema s njezinim potpisom, razgrabljena kolekcija s njezinim potpisom za Topshop kao i torbe za modnu kuću Longchamp.

A da ćemo ovu žgoljavu glam rokericu nezainteresiranu za ulizivanje široj javnosti voljeti još dugo, dokazuje njezina dva desetljeća duga karijera kojoj nisu naštetile niti promjene trendova niti nova obožavana modna lica.