Nastavljamo naš Fit izazov s vježbom koja će zategnuti donji dio trbuha i oblikovati stražnjicu, a to je baš ono što nam treba sad kada je odlazak na plažu bliži nego ikad.

Galerija

Trenerica Nina Šuprina pripremila je jednostavne i učinkovite vježbe jednostavne za izvođenje koje možete izvoditi bilo gdje i kad god ulovite vremena. Iskoristite sunčane dane i vanjske teretane ili jednostavno odradite trening u svom dnevnom boravku. Uz nutricionisticu Zrinku Babić inspirirat ćete se zdravim i brzim receptima koje je lako uvrstiti u svakodnevni jelovnik. Uravnoteženi su to obroci za koje nećete imati izgovor da ih niste stigli pripremiti i koji se mogu pojesti baš svugdje jer bilo što može poslužiti kao stol.

PIK fit izazov - 1 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Volja i motivacija često splasnu i nestanu, stoga je bitna i disciplina. Važno je promisliti koliko je zapravo bitno održavanje zdravlja, kondicije i pokretljivosti tijela. Dobar izgled tek je bonus naspram svih dobrobiti koje redovito vježbanje donosi našem fizičkom, ali i mentalnom zdravlju.

Na redu je vježba koja će učvrstiti donji dio trbuha i stražnjicu. Iako se ona na prvi pogled možda čini jednostavnom, uz dovoljan broj ponavljanja i otpor koji čini gumena traka rezultat neće izostati. Izazivamo vas da je isprobate!

PIK fit izazov - 3 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

VJEŽBA – MOST S TRAKOM

Lezite na leđa, zatim navucite elastičnu traku preko nogu, tek nešto iznad koljena. Pripazite da su noge savijene tako da su stopala stabilna i punom površinom na tlu. Ruke su cijelo vrijeme ravno položene uz tijelo, dlanovima okrenute prema tlu.

Podignite zdjelicu i zatim udahom privucite jedno koljeno prsima, a na izdah ga vratite u početni položaj pa isto to učinite s drugim koljenom. Vježbu izvodite 45 sekundi ili 20 ponavljanja.

PIK fit izazov - 2 Foto: Pavao Bobinac

BITNO JE ŠTO JE NA TANJURU

Da bismo iz vježbanja izvukli maksimum – važno je koliko i što jedemo. Imajte na umu da biste sat vremena nakon treninga svakako trebali jesti kako biste nahranili i oporavili mišiće. Osim toga, važno je da su i oni ostali obroci tijekom cijelog dana uravnoteženi.

Nemojte izbjegavati ugljikohidrate koji su nam nužni za energiju, ali pripazite na masnoće te se pobrinite da svaki dan unesete dovoljno proteina. Brz način da tome doskočite svakako su PIK-ove šunke; Kuhana, Pureća ili pak Šunka u ovitku, sve sadrže upravo ono što treba biti na jednom fit tanjuru – puno proteina s niskim sadržajem masnoće.

Naime, PIK Kuhana šunka, kao i u Šunka u ovitku, idealne su za brze zalogaje.PIK-ove šunke rađene su od najkvalitetnijih komada svinjskog buta, a imaju prepoznatljiv okus zbog posebne kombinacije začina.  Raznim uravnoteženim obrocima kombinirajte i PIK Pureće šunke koje dolaze u nekoliko varijacija; classic, dimljena, pečena ili pak mediteranska.

PIK fit izazov - 4 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Bogate su proteinima i sadrže samo 2 % masnoće, pa su odličan izbor za doručak, večeru ili brzinski obrok nakon treninga. Budući da su nisko kalorične, možete uživati u njima gotovo bez ograničenja. Narezane na kockice mogu jednostavno poslužiti kao zdravi snack, a probajte ih ubaciti i u razne salate uz mozzarelu ili feta sir kao dodatni izvor proteina kako bi vas duže držale sitima.

Iskoristite ponudu sezonskog povrća, razne sireve, jaja i ostale zdrave namirnice te kreirajte obroke koji će vam u našem Fit izazovu, uz vježbanje, pomoći da ostanete u balansu te da se osjećate i izgledate bolje.

Pseći hod: Zabavna vježba kojom jačamo trup i razvijamo motoriku

Istopite ''ljubavne jastučiće'' i podignite stražnjicu uz samo jednu vježbu

Oblikuje cijelu figuru: Vježba koja učvršćuje svaki mišić na tijelu i popravlja držanje

Spremni za kratke rukave i hlačice! Učvrstite noge, ruke i stražnjicu jednom vježbom


Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK Vrbovec po najvišim profesionalnim standardima.