Naš Fit izazov započinjemo vježbom koja će učvrstiti cijelo tijelo jer aktivira svaki mišić i popravlja naše držanje, i to u manje od minute dnevno.

  Galerija Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 12 Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 10 Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 8 +8 Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 9

Još uvijek nije kasno da se dovedete u top-formu do ljeta, a lijepo proljetno vrijeme iskoristite za vježbanje u vanjskim teretanama. U našem Fit izazovu, u 16 videa, s trenericom Ninom Šuprinom i nutricionisticom Zrinkom Babić naučite pravilno izvoditi vježbe koje će oblikovati vaše tijelo te kreirati uravnotežene i ukusne obroke zbog kojih ne trebate provesti sate u kuhinji.

Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 9 Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 9 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Pratite nas svaki dan i naučite neku novu vježbu ili recept koji ćete uz PIK šunke napraviti u samo nekoliko minuta kako biste u njemu uživali nakon treninga, i to na otvorenom ili bilo gdje – jer bilo što može poslužiti kao stol kada se odlučimo hraniti zdravo i po planu prehrane.

Ovaj put donosimo vam vježbu koja će aktivirati cijelo tijelo i učvrstiti svaki mišić, pa time i popraviti naše držanje. Možete je izvoditi kod kuće, ali i u vanjskim teretanama.

Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 12 Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 12 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

VJEŽBA – PLUTAJUĆI IZDRŽAJ

Postavite tijelo u položaj izvođenja plank vježbe s dlanovima čvrsto na podu i položajem glave u produžetku s kralježnicom. Pogled usmjerite prema podu i ostanite u centralnoj liniji tijela. Učvrstite mišiće trbuha, a leđa neka vam budu čvrsta i ravna. Udahom podižite ruku i suprotnu nogu, a izdahom spuštajte ruku i suprotnu nogu. Ovu vježbu kojom ćete učvrstiti cijelo tijelo do ljeta izvodite 45 sekundi svaki dan.

  Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 2 Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 2 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

ŠTO JESTI NAKON TRENINGA?

Iako vježbanjem oblikujete tijelo, da biste postigli željene rezultate, u svoj plan vježbanja trebate uključiti i uravnoteženu prehranu bogatu nutritivno kvalitetnim namirnicama.

Poslije vježbanja nahranite svoje mišiće uravnoteženim obrokom. Ukusni obrok ponesite sa sobom i jedite na svježem zraku jer bilo što može poslužiti kao stol. Obogatite ga namirnicom bogatom proteinima i s niskim udjelom masnoće kao što je PIK Pureća pečena šunka.

Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 3 Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Pečena u završnoj fazi proizvodnje, ima poseban okus i miris te se odlično uklapa u sendvič s integralnim tostom, namazom od avokada i povrćem po želji, ali i u sva vaša omiljena jela. Evo kako napraviti slastan sendvič koji će vam pomoći da ostvarite svoje fitnes-ciljeve.

Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 7 Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 7 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

SENDVIČ OD INTEGRALNOG TOSTA S PEČENOM ŠUNKOM

Sastojci:

  • 2 šnite integralnog tosta
  • 2 šnite PIK Pureće pečene šunke
  • pola avokada
  • pola limete
  • 3 do 4 cherry rajčice
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 1 jaje
  • prstohvat rikole
  • sol, papar

Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 11 Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Skuhajte jedno jaje.
  2. Avokado zgnječite, dodajte mu sok pola limete, maslinovo ulje, sol i papar. Možete dodati i malo usitnjenog mladog luka ako volite.
  3. Integralni tost zagrijte u tosteru ili na gril tavi pa na jedan namažite namaz od avokada.
  4. Na avokado stavite dvije šnite PIK Pureće pečene šunke pa na nju jaje i cherry rajčice narezane na šnitice. Na vrh dodajte nekoliko listića rikole ili sitne salate po izboru.

 

Pseći hod Pseći hod: Zabavna vježba kojom jačamo trup i razvijamo motoriku

Most opruženih nogu - 5 Istopite ''ljubavne jastučiće'' i podignite stražnjicu uz samo jednu vježbu

Pseći hod Spremni za kratke rukave i hlačice! Učvrstite noge, ruke i stražnjicu jednom vježbom

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK Vrbovec po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju