Korakom na klupicu oblikujemo i definiramo bedra, učvršćujemo stražnjicu, a bučicama u svakoj ruci koje podižemo usko prema prsima jačamo i ruke.

Galerija Pseći hod Pseći hod Pseći hod +2 Pseći hod

Za postizanje vrhunske forme do ljeta još je malo vremena, a prekrasno proljetno vrijeme pruža idealnu priliku za vježbanje na otvorenom. Kroz naš Fit izazov uz 16 edukativnih videa, trenericu Ninu Šuprinu i nutricionisticu Zrinku Babić naučit ćete pravilnu tehniku vježbanja koja će transformirati vaše tijelo, dok će vam njihovi recepti omogućiti pripremu uravnoteženih i ukusnih obroka.

Svaki dan pratite naše savjete i upijajte nova znanja o vježbama i o receptima uz PIK šunke, idealne za brze, balansirane i ukusne obroke.

Pseći hod Pseći hod Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Ovaj put donosimo vam vježbu koja će aktivirati mišiće gluteusa, a ujedno ćete jačati i ruke. Iskorak je izvrsna vježba za jačanje i izgradnju mišića nogu i stražnjice: mišića natkoljenice i mišića glutealne regije. Možete je izvoditi na otvorenom ili u udobnosti vlastitog doma, a sve što vam treba su klupa i bučice.

Korakom na klupicu usmjeravamo intenzivan napor ka kvadricepsima, što doprinosi njihovu oblikovanju i definiciji. Osim što naglašava prednje mišiće natkoljenice, ova vježba donosi i dodatnu korist u jačanju gluteusa, tako da ćete njome lijepo oblikovati i stražnjicu.

Pseći hod Pseći hod Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio
 

VJEŽBA – PODIZANJE NA KLUPICU + BICEPS

Pronađite stabilnu klupicu, tabure ili stolicu. Iskorak se izvodi penjanjem na klupicu. Penjite se lijevom pa desnom nogom naizmjenično 45 sekundi. Pazite da su vam leđa čvrsta, a trbuh stisnut. Udahom se popnite na klupu, a laganim izdahom vratite na početnu poziciju.

Iskorak se izvodi s bučicama u svakoj ruci. Ruke su spuštene uz tijelo, a prilikom iskoraka na klupicu ruke usko uz tijelo podižete prema prsima.

Pseći hod Pseći hod Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Savjeti za izvođenje iskoraka

Kako biste pravilno izvodili iskorak i aktivirali više mišićnih vlakana po ponavljanju te povećali snagu i obujam uključenih mišićnih skupina, dobro će doći pokoji savjet:

  • Pazite na formu i kontrolu pokreta. Zapamtite: nije sve u težini. Naučite pravilno izvoditi pokret u cijelom obujmu: od pune ekstenzije do kontrakcije, kako biste mišićima omogućili pravilan razvoj.
  • Držite torzo uspravnim. Gledajte ravno ispred sebe, izravnajte leđa, izbacite prsa, uvucite i stisnite trbušne mišiće.
  • Iskoračite do kuta koljena od 90 stupnjeva. U toj poziciji pazite da vam koljeno ne bježi ustranu jer to može izazvati ozljedu.

Zasigurno ste puno puta čuli da je pravilna prehrana važna kako bi vježbanje urodilo plodom, a vi vidjeli rezultate. To možete postići obrocima koji imaju mali udio masnoća, ali su bogati proteinima kako bi se osiguralo adekvatno hranjenje mišića. Ne zaboravite ni na ugljikohidrate koji će vam pružiti potrebnu energiju. Srećom, priprema takvih obroka ne mora biti dugotrajna, posebno ako koristite kvalitetne namirnice koje ne zahtijevaju kompleksnu termičku obradu ili dugotrajnu pripremu.

Svi koji umjereno treniraju trebaju prehranom unijeti oko 20 % proteina, 20 % masti, a preostalih 60 % ugljikohidrata. Proteini su važni za rast i regeneraciju mišića, a poželjno je jesti proizvode bogate proteinima s niskim udjelom masnoće. PIK kuhana šunka, PIK šunka u ovitku, kao i PIK pureće šunke sadrže samo 2 % masnoće i bogate su proteinima, što ih čini odličnim proizvodom za one koji paze na unos kalorija, no pritom se ne žele odreći ukusnih zalogaja. PIK Šunka u ovitku i Kuhana šunka sadrže 88 kcal te su prirodno bogate bjelančevinama.

Pseći hod Pseći hod Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Okusi PIK Šunke u ovitku i PIK Kuhane šunke odlične su za kombinaciju s drugim namirnicama. Primjerice, uz šarmantno aranžirane salate ili proteinske sendviče s PIK šunkama ostati sit i održavati svoju formu postaje zadovoljavajuće jednostavno. Za ove delikatese birani su samo najkvalitetniji dijelovi svinjećeg buta, bez dodataka, umjetnih bojila ili pojačivača okusa. I za one kojima je glutenska intolerancija način života ove su šunke savršen izbor.

Pureće šunke, osim što su prirodno bogate proteinima, izrađene su od vrhunskih dijelova purećeg mesa i ne sadrže gluten, soju, umjetna bojila ni pojačivače okusa. S obzirom na smanjen udio soli i masti te nisku kalorijsku vrijednost, postaju izvrsna opcija za one koji žele izgubiti višak kilograma. Bilo da preferirate pečenu, dimljenu, mediteransku ili classic varijantu, ove šunke savršeno se uklapaju u balansirane obroke. Njihova svestranost omogućava raznolikost u kuhinji, bilo da ih dodajete u sendviče, salate, u kombinaciji s piletinom ili ih jednostavno konzumirate kao zdravu proteinsku užinu. Uz njihovu nisku kalorijsku vrijednost i bogatstvo hranjivim tvarima, možete uživati u ukusnim obrocima bez grižnje savjesti.

Želite li u 21 danu postati bolja verzija sebe, uključite se u naš Fit izazov. Uz trenericu i ukusne obroke pomoći ćemo vam da odvojite vrijeme za sebe, vježbate i usvojite zdrave navike.

Plutajući izdržaj: Vježba koja oblikuje cijelo tijelo - 12 Oblikuje cijelu figuru: Vježba koja učvršćuje svaki mišić na tijelu i popravlja držanje

Most opruženih nogu - 5 Istopite ''ljubavne jastučiće'' i podignite stražnjicu uz samo jednu vježbu

Pseći hod Pseći hod: Zabavna vježba kojom jačamo trup i razvijamo motoriku

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK Vrbovec po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju