Trenutak rezanja torte sastavni je dio naše svadbene tradicije i gostima predstavlja jedan od najslađih trenutaka. No zamislite reakciju mladenaca kad im na kraju večeri pristigne račun za – rezanje torte.

Naime, u grupi Tvornica vjenčanja na Facebooku jedna je korisnica podijelila svoje iskustvo koje je iznenadilo mnoge. Prema njezinoj objavi, neki hoteli u Hrvatskoj počeli su naplaćivati rezanje svadbene torte – čak dva eura po šniti.

Na svadbi s 300 gostiju, ova usluga rezanja torte mogla bi ih koštati pozamašnih 600 eura! Iako mnogi razumiju da organizacija svadbe podrazumijeva određene troškove, ova specifična naknada izazvala je lavinu negativnih komentara.

S druge strane, hoteli i restorani tvrde da takve naknade pokrivaju troškove rada, posuđa, serviranja i logistike vezane za podjelu torte. No mnogi mladenci i gosti vide to kao nepotreban trošak u već ionako skupom događaju.

Većina komentara na društvenim mrežama pokazuje nezadovoljstvo takvom praksom. Mnogi smatraju da bi to trebala biti usluga koja je uključena u cijenu svadbenog aranžmana, dok drugi sugeriraju da bi mladenci trebali unaprijed biti obaviješteni o svim troškovima kako bi izbjegli neugodna iznenađenja.

Što vi mislite o toj praksi? Je li naplaćivanje rezanja torte opravdano?

Provjerite sedam svadbenih običaja koje bismo najradije poslali u zaborav, a u nastavku provjerite još zanimljivosti o vjenčanjima. 

Ulazak mladenaca: 10 pjesama koje će odmah zapaliti atmosferu na svadbi Neprimjereno, ili? Mogu li roditelji dodati svoje goste na popis ako plaćaju vjenčanje? Izbjegnite ove situacije kada planirate svadbu ako želite da se gosti dobro provedu Mladenka zabranila dolazak djeci na vjenčanje: Što vi mislite o tome?

Provjerite koji su to najveći trendovi u vjenčanjima u godini pred nama, dva se posebno ističu