Iako smo zašli u jesen, svima nam ponekad nedostaje ona lakoća ljetnih dana, no uz bukete božura od sojina voska tijekom čitave godine možemo uživati u tom osjećaju u svome domu.

Naime, gotovo nestvarno lijepe bukete božura od sojina voska nudi brend MLaf studio, a kada jedan nabavite sebi, poželjet ćete ih kupovati i svim prijateljicama, za koju god svečanu prigodu.

Te bukete, koji mogu trajati vječno ne palite li vosak, osmislila je Marina Azinović. Marina je po struci prvostupnica sestrinstva, no unatoč uspješnoj karijeri odlučila se posvetiti svojoj strasti – kreativnom izražavanju. Iako je nositeljica cijelog projekta, ne krije koliko joj je podrška obitelji i bliskih ljudi važna na ovom putu.

Priča o najpoznatijem proizvodu, božurima, započinje s Marininom majkom, velikom ljubiteljicom cvijeća. Ona je jednog dana u studiju pronašla kalup božura i počela ga iscrtavati bojama te puniti voskom. Božuri su ubrzo preplavili studio, a Marina je prepoznala potencijal – spojila ih je u buket. Tako je nastao jedan od najtraženijih proizvoda koje Marina izrađuje.

Buket božura od voska i gipsa Foto: Privatna arhiva

Budući da se svaki božur izrađuje ručno, opisala nam je kako teče taj proces.

Kao mali tim sve radimo ručno, pa nam tako za izradu box božura treba i do pet dana. Prvo ide lijevanje gipsa i čekanje da se gips osuši. Nakon toga se miješaju vosak, mirisi i boje te se čeka 24 sata da se vosak dobro ohladi, a nakon toga započinje aranžiranje, govori nam ta kreativka.

Iako je svaki korak dugotrajan, u svakom od njih jednako uživa, a rezultat su proizvodi izuzetne kvalitete i estetike.

Božure je moguće prilagoditi i svojim željama i potrebama, pa je tako osim izbora boje i mirisa božura moguće i dodavanje posebnih posveta utisnutih na trakice. Ta personalizacija omogućava svakom kupcu da svoj proizvod učini jedinstvenim, bilo da je riječ o poklonu ili dekoraciji za vlastiti dom.

Marina s ponosom ističe kako je upravo povratne informacije kupaca motiviraju da nastavi s razvojem brenda. Komplimenti poput "Ne znam je li bolji miris, pakiranje ili izgled boxa" česti su među zadovoljnim kupcima, kojih je svakim danom sve više.

Buket božura od voska i gipsa Foto: Privatna arhiva

Baveći se kreativnim poslom, svaka nova situacija ili okruženje može postati poticaj za stvaranje nečeg novog. Njezino okruženje u kojem je odrasla, s kreativnim roditeljima, igra ključnu ulogu u oblikovanju njezina umjetničkog izraza. Usto, Marina aktivno prati moderne trendove dekoracija kombinirajući ih s vlastitim idejama kako bi MLaf studio imao svoju jedinstvenu crtu.

Tapeta s motivom božura unosi proljeće u dom, jednostavno se postavlja i ne ostavlja tragove