Stranger Things vratio se na Netflix nakon duge trogodišnje pauze! Nova četvrta sezona podijeljena je na dva dijela, prvi dio sa sedam novih epizoda premijerno je prikazan u petak, 27. svibnja, dok će posljednje dvije epizode biti objavljene pet tjedana kasnije, točnije, u petak 1. srpnja.

Srećom za sve obožavatelje ove sad već kultne serije, prve recenzije 4. sezone jako su dobre, a sezona je prozvana "najmračnijom i najstrašnijom do sada". 

Naglasak je i na tome da se serija vratila svojim korijenima te možemo otvoreno priznati da je ovo najiščekivaniji nastavak serije nakon duge covid stanke.

Dok su u stvarnosti prošle tri godine, za najpoznatije tinejdžere iz Hawkinsa, prošlo je samo 6 mjeseci otkad se dogodila bitka kod Starcourt Malla. Na kraju posljednje sezone, Eleven (Millie Bobby Brown) ostaje bez svojih moći i živi s Joyce (Winona Ryder), Willom (Noah Schnapp) i Jonathanom (Charlie Heaton) u Kaliforniji, dok su Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Gaten Matarazzo), Max (Sadie Sink), Lucas (Caleb McLaughlin) i Steve (Joe Keery) ostali u Hawkinsu. 

S vrtoglavim iznosom od 30 milijuna dolara po epizodi, novi nastavak Stranger Thingsa slovi za najskuplju sezonu do sada. Uz stalnu postavu slavnih likova, nova sezona donosi i neka iznenađenja.

Na mnogo načina, 4. sezona je reinkarnacija 1. sezone. To nije ista priča niti ponavljanje već viđenog ali vješti načini na koje je nova sezona preuzela tematske inspiracije - djela Stephena Kinga i Johna Carpentera – ponovno se bude u 4. sezoni. Stranger Things je evoluirao, iako prilično nespretno, no nije zaboravio na korijene s kojima je započeo, rekao je kritičar Eric Francisco.

Službeno je: Serija "Emily u Parizu" dobit će još dvije sezone

Na Netflix stižu "Lude devedesete", nastavak omiljene kultne serije

Sada, šest godina nakon što je serija ugledala svijetlo dana, "Stranger Things" se svima uvukao u kožu i jedva smo čekali izlazak novih epizoda. Iako smo pratili odrastanje glavnih likova, bojali smo se kako će serija funkcionirati kad i sami postanu tinejdžeri, no prema svemu sudeći, očekuje nas prava ljetna poslastica kojoj nema premca. Preostaje nam samo vidjeti kako će slavna ekipa obraniti gradić od mračnih sila.