Stranger Things vratio se na Netflix nakon duge trogodišnje pauze! Nova četvrta sezona podijeljena je na dva dijela, prvi dio sa sedam novih epizoda premijerno je prikazan u petak, 27. svibnja, dok će posljednje dvije epizode biti objavljene pet tjedana kasnije, točnije, u petak 1. srpnja.

Srećom za sve obožavatelje ove sad već kultne serije, prve recenzije 4. sezone jako su dobre, a sezona je prozvana "najmračnijom i najstrašnijom do sada". 

Naglasak je i na tome da se serija vratila svojim korijenima te možemo otvoreno priznati da je ovo najiščekivaniji nastavak serije nakon duge covid stanke.

Dok su u stvarnosti prošle tri godine, za najpoznatije tinejdžere iz Hawkinsa, prošlo je samo 6 mjeseci otkad se dogodila bitka kod Starcourt Malla. Na kraju posljednje sezone, Eleven (Millie Bobby Brown) ostaje bez svojih moći i živi s Joyce (Winona Ryder), Willom (Noah Schnapp) i Jonathanom (Charlie Heaton) u Kaliforniji, dok su Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Gaten Matarazzo), Max (Sadie Sink), Lucas (Caleb McLaughlin) i Steve (Joe Keery) ostali u Hawkinsu. 

S vrtoglavim iznosom od 30 milijuna dolara po epizodi, novi nastavak Stranger Thingsa slovi za najskuplju sezonu do sada. Uz stalnu postavu slavnih likova, nova sezona donosi i neka iznenađenja.

Na mnogo načina, 4. sezona je reinkarnacija 1. sezone. To nije ista priča niti ponavljanje već viđenog ali vješti načini na koje je nova sezona preuzela tematske inspiracije - djela Stephena Kinga i Johna Carpentera – ponovno se bude u 4. sezoni. Stranger Things je evoluirao, iako prilično nespretno, no nije zaboravio na korijene s kojima je započeo, rekao je kritičar Eric Francisco.

Slika nije dostupna Službeno je: Serija "Emily u Parizu" dobit će još dvije sezone

Nezaboravna ekipa iz serije Lude sedamdesete Na Netflix stižu "Lude devedesete", nastavak omiljene kultne serije

Sada, šest godina nakon što je serija ugledala svijetlo dana, "Stranger Things" se svima uvukao u kožu i jedva smo čekali izlazak novih epizoda. Iako smo pratili odrastanje glavnih likova, bojali smo se kako će serija funkcionirati kad i sami postanu tinejdžeri, no prema svemu sudeći, očekuje nas prava ljetna poslastica kojoj nema premca. Preostaje nam samo vidjeti kako će slavna ekipa obraniti gradić od mračnih sila. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju