Pileća piccata je ukusno jelo talijanskih korijena koje obuhvaća odreske od pilećih prsa u slasnom umaku od maslaca, limunova soka, kapara i bijelog vina ili temeljca.

Recept je to koji se može spremiti za 30 minuta ili još manje od toga. Jednostavan je i savršen za one trenutke kada želite jesti nešto fino, ali nemate mnogo vremena za pripremu.

Ovaj tip piletine možete poslužiti uz kuhanu rižu, tjesteninu, kuhano povrće ili sezonsku salatu – na vama je da odlučite.

Sastojci za pileću piccatu:

  • 4 pilećih prsa bez kože
  • 125 ml pilećeg temeljca ili suhog bijelog vina
  • 60 g brašna
  • 60 g maslaca
  • 30 g ocijeđenih kapara iz staklenke
  • 3 žlice naribanog parmezana
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema pileće piccate:

  1. Narežite pileća prsa na tanke odreske. Batom ih istucite na debljinu oko pola centimetara.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, sol, papar i naribani parmezan.
  3. Uvaljajte pileće odreske u smjesu na bazi brašna.
  4. Ispecite meso u tavi na malo ulja. Pecite odreske oko tri minute sa svake strane. Što je odrezak tanji to će mu trebati manje vremena za termičku obradu. Odložite pečene odreske sa strane.
  5. U tavu u kojoj se meso peklo ulijte pileći temeljac (ili vino ako ga koristite). Postružite dno tave ako je potrebno), dodajte limunov sok i kapare.
  6. Dodajte i maslac.
  7. Kuhajte sve zajedno par minuta dok se umak ne zgusne.
  8. Prelijte ga preko pečene piletine i poslužite s malo svježeg peršina.


Isprobajte i ove fine recepta za jela s piletinom.

Recept za zapečenu piletinu koja se topi u ustima zbog tako dobrog umaka od sira

Recept za pileće rolice s tikvicama i sirom hrskave izvana, a mekane i sočne iznutra

Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom

Dobar tek!