Pileća piccata je ukusno jelo talijanskih korijena koje obuhvaća odreske od pilećih prsa u slasnom umaku od maslaca, limunova soka, kapara i bijelog vina ili temeljca.
Recept je to koji se može spremiti za 30 minuta ili još manje od toga. Jednostavan je i savršen za one trenutke kada želite jesti nešto fino, ali nemate mnogo vremena za pripremu.
Ovaj tip piletine možete poslužiti uz kuhanu rižu, tjesteninu, kuhano povrće ili sezonsku salatu – na vama je da odlučite.
Sastojci za pileću piccatu:
- 4 pilećih prsa bez kože
- 125 ml pilećeg temeljca ili suhog bijelog vina
- 60 g brašna
- 60 g maslaca
- 30 g ocijeđenih kapara iz staklenke
- 3 žlice naribanog parmezana
- 2 žlice limunova soka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- sol i papar po želji
- biljno ulje za prženje
Priprema pileće piccate:
- Narežite pileća prsa na tanke odreske. Batom ih istucite na debljinu oko pola centimetara.
- U zdjeli pomiješajte brašno, sol, papar i naribani parmezan.
- Uvaljajte pileće odreske u smjesu na bazi brašna.
- Ispecite meso u tavi na malo ulja. Pecite odreske oko tri minute sa svake strane. Što je odrezak tanji to će mu trebati manje vremena za termičku obradu. Odložite pečene odreske sa strane.
- U tavu u kojoj se meso peklo ulijte pileći temeljac (ili vino ako ga koristite). Postružite dno tave ako je potrebno), dodajte limunov sok i kapare.
- Dodajte i maslac.
- Kuhajte sve zajedno par minuta dok se umak ne zgusne.
- Prelijte ga preko pečene piletine i poslužite s malo svježeg peršina.
Isprobajte i ove fine recepta za jela s piletinom.
Dobar tek!