Iako još uvijek čekamo stabilno vrijeme i pravo proljeće, ono će doći, a onda će nam vrlo brzo na vrata pokucati i ljeto. Kasno proljeće i ljeto su, između ostalog, dijelovi godine u kojima mnogi postaju jako kreativni s isprobavanjem nečeg novog sa svojom kosom.

Jednostavno je - svaka sezona donosi i jedan novi početak, a promjena frizure savršeno se uklapa u tu priču. U mnogim glavama već sad vrzmaju se razne ideje. Bez obzira razmišljate li o drastičnoj promjeni frizure ili sitnim detaljima, postojni mnoštvo opcija.

Stručnjaci za kosu već su izdvojili boje za kosu koje će biti popularne u ljetnim mjesecima pa ako već razmišljate što učiniti s kosom tijekom najtoplijeg perioda godine, dobitna kombinacija možda se krije u nastavku.

Je li se rez isplatio? 10 slavnih dama koje su drastično mijenjale frizuru

Stvarno pale: Devet trikova pomoću kojih kosa izgleda gušće

1. Mekana, prirodna bež boja kose

Nedavno nam je i Nikolina Perković iz Studija Nikas rekla kako najviše njezinih klijentica žele biti bež, odnosno odlučuju se za mirniju nijansu plave. Radi se o boji pijeska koja stvara svjetlucavi, ljetni osjećaj, posebno kada se koristi u obliku pramenova na tamnijoj kosi. Dakle, ne morate cijelu kosu obojati u ovo nijansu - dovoljno je da svjetlinu dovedete pomoću pramenova koji će uokviriti vaše lice i naglasiti vrhove kose.

2. Odvažni pramenovi

Odvažni pramenovi bit će veliki ljetni trend. Snažan kontrast je taj zbog kojeg kosa izgleda privlačno i puna dimenzije. Idealno za ljetne mjesece.

3. Rose blonde

Bogata nijansa i metalik svjetlucanje čine ovu boju kose idealnim ljetnim izborom. Sadrži toplu mješavinu zlatno plave, ružičaste i crvene boje.

4. Bronde

Ova moderna fuzija smeđe i plave boje savršena je opcija za posvjetljivanje tamnije kose. Kombinacija je idealna za sve nijanse kože.

5. Suprotstavljeni tonovi

Suprotstavljenim pramenovima svojoj kosi podarit ćete jedinstevnu nijansu. Izgledat će životnije, a poanta je u kombiniranju nijansi na način da svaka dolazi do izražaja.