Iako još uvijek čekamo stabilno vrijeme i pravo proljeće, ono će doći, a onda će nam vrlo brzo na vrata pokucati i ljeto. Kasno proljeće i ljeto su, između ostalog, dijelovi godine u kojima mnogi postaju jako kreativni s isprobavanjem nečeg novog sa svojom kosom.

Jednostavno je - svaka sezona donosi i jedan novi početak, a promjena frizure savršeno se uklapa u tu priču. U mnogim glavama već sad vrzmaju se razne ideje. Bez obzira razmišljate li o drastičnoj promjeni frizure ili sitnim detaljima, postojni mnoštvo opcija.

Stručnjaci za kosu već su izdvojili boje za kosu koje će biti popularne u ljetnim mjesecima pa ako već razmišljate što učiniti s kosom tijekom najtoplijeg perioda godine, dobitna kombinacija možda se krije u nastavku.

Charlize Theron 1996. godine (lijevo), prije prve pixie frizure koju je napravila 1997. (desno) Je li se rez isplatio? 10 slavnih dama koje su drastično mijenjale frizuru

Slika nije dostupna Stvarno pale: Devet trikova pomoću kojih kosa izgleda gušće

1. Mekana, prirodna bež boja kose

Nedavno nam je i Nikolina Perković iz Studija Nikas rekla kako najviše njezinih klijentica žele biti bež, odnosno odlučuju se za mirniju nijansu plave. Radi se o boji pijeska koja stvara svjetlucavi, ljetni osjećaj, posebno kada se koristi u obliku pramenova na tamnijoj kosi. Dakle, ne morate cijelu kosu obojati u ovo nijansu - dovoljno je da svjetlinu dovedete pomoću pramenova koji će uokviriti vaše lice i naglasiti vrhove kose.

2. Odvažni pramenovi

Odvažni pramenovi bit će veliki ljetni trend. Snažan kontrast je taj zbog kojeg kosa izgleda privlačno i puna dimenzije. Idealno za ljetne mjesece.

3. Rose blonde

Bogata nijansa i metalik svjetlucanje čine ovu boju kose idealnim ljetnim izborom. Sadrži toplu mješavinu zlatno plave, ružičaste i crvene boje.

4. Bronde

Ova moderna fuzija smeđe i plave boje savršena je opcija za posvjetljivanje tamnije kose. Kombinacija je idealna za sve nijanse kože.

5. Suprotstavljeni tonovi

Suprotstavljenim pramenovima svojoj kosi podarit ćete jedinstevnu nijansu. Izgledat će životnije, a poanta je u kombiniranju nijansi na način da svaka dolazi do izražaja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju