Zaželjeli ste se ukusnog čokoladnog sladoleda iz kućne radinosti, ali nemate aparat za sladoled? Ne brinite se, možete ga napraviti i bez aparata uz ovaj jednostavni recept.

SASTOJCI ZA ČOKOLADNI SLADOLED:

- 15 dag mliječne čokolade
- 4 velike žlice kakaa
- 450 ml kondenziranog mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 mala žlica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli

Gotovo za tren: Napravite sladoled od džin-tonika u šest različitih aroma

Bolja od cheesecakea? Lagana torta s malinama i jogurtom gotova za 15 minuta

PRIPREMA ČOKOLADNOG SLADOLEDA:

1. Čokoladu natrgajte na kockice, otopite na laganoj vatri ili u mikrovalnoj i pustite da se malo ohladi. U zasebnu posudu stavite kondenzirano mlijeko, kakao, ekstrakt vanilije, sol i mlaku otopljenu čokoladu pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

2. Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag. Ohlađenu čokoladnu smjesu ulijte u šlag i ručno sjedinite sve sastojke. Smjesu prebacite u posudu za zamrzavanje s čvrstim poklopcem i stavite u zamrzivač. Sladoled je spreman za posluživanje nakon dva-tri sata hlađenja. Po želji ga prije posluživanja pospite čokoladnim mrvicama, pistacijama, ukrasite krokantom ili drugim dodatkom po želji. Potrošite ga unutar tjedan dana od pripreme.

Dobar tek!