Sastojci za sladoled od kokosa:
- 1 konzerva (oko 400 ml) kokosovog mlijeka
- 1 šalica mijleka
- 1 ½ šalica slatkog vrhnja
- 1 ½ šalica zaslađenog kokosovog brašna (po želji)
Postupak za sladoled od kokosa:
- U velikoj posudi, pomiješajte kokosovo i kravlje mlijeko. Dobro ih sjedinite dok smjesa ne postane glatka.
- U smjesu dodajte slatko vrhnje i kokosovo brašno (ako koristite). Lagano promiješajte dok se svi sastojci ne povežu.
- Smjesu prelijte u plitku posudu pogodnu za zamrzavanje (poput manjeg pleha ili plastične posude) i stavite u zamrzivač.
- Nakon 30-45 minuta, kada se smjesa počne zgušnjavati po rubovima, izvadite je iz zamrzivača i promiješajte vilicom ili mikserom da razbijete kristale leda i učinite sladoled kremastijim. Vratite u zamrzivač.
- Ponavljajte ovaj postupak miješanja svakih 30 minuta tijekom narednih 2-3 sata, dok sladoled ne postane čvrst i kremast.
- Kada je sladoled spreman, ostavite ga da se potpuno zamrzne najmanje 4 sata ili preko noći.
Prije posluživanja, ostavite sladoled da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko minuta kako bi omekšao, a zatim uživajte u svom domaćem sladoledu od kokosa.
Sladoled od kokosa (Foto: Living4media)
Okus kokosa savršeno pristaje uz sladoled od čokolade, Inspirirajte se ostatlim receptima za domaći sladoled: