Sastojci za čokoladni sladoled:
- 15 dag mliječne čokolade
- 4 velike žlice kakaa
- 450 ml kondenziranog mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 mala žlica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Čokoladni sladoled - priprema:
- Čokoladu natrgajte na kockice, otopite na laganoj vatri ili u mikrovalnoj i pustite da se malo ohladi.
- U zasebnu posudu stavite kondenzirano mlijeko, kakao, ekstrakt vanilije, sol i mlaku otopljenu čokoladu pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag. Ohlađenu čokoladnu smjesu ulijte u šlag i ručno sjedinite sve sastojke.
- Smjesu prebacite u posudu za zamrzavanje s čvrstim poklopcem i stavite u zamrzivač.
Sladoled je spreman za posluživanje nakon dva-tri sata hlađenja. Po želji ga prije posluživanja pospite čokoladnim mrvicama, pistacijama, ukrasite krokantom ili drugim dodatkom po želji. Potrošite ga unutar tjedan dana od pripreme.
Dobar tek!
Inspirirajte se ostalim receptima za sladoled: