Krem sir savršeno se sljubljuje s bobičastim voćem, pa ne čudi što je ova kombinacija vrlo popularna u brojnim receptima za slatka jela, pa tako i u famoznom cheesecakeu
Mi vam donosimo recept za kolač od svježeg krem sira i umaka od malina koji će probuditi nepca i oduševiti sve generacije.
Priprema kolača je vrlo jednostavna, a najteži dio u cijelom postupku jest čekanje da se kolač ispeče i ohladi.
Sastojci za biskvit:
- 250 g krem sira
- 250 g skute
- 200 g šećera
- 175 ml vrhnja za šlag
- 80 g brašna
- 5 jaja
- 1 vrećica vanilin šećera
- ½ žličice soli
Sastojci za umak od malina:
- 100 g malina
- 100 ml vode
- 50 g šećera
- 1 žlica kukuruznog škroba
Sastojci za ukrašavanje:
- 100 g bobičastog voća
- šećer u prahu za posipanje
Priprema cheesecakea s malinama:
- U veću zdjelu stavite krem sir, skutu i šećer. Sve dobro izmiješajte. Zatim postepeno dodajte jaja.
- Dodajte vrhnje za šlag, sol, vanilin šećer i na kraju brašno. Gotovu smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
- Ovako pripremljen kolač pecite u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 60 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu pa ga izvadite.
- U lonac ulijte oko 50 ml vode, dodajte 50 g šećera i zakuhajte. U međuvremenu zgnječite maline i dodajte ih u smjesu.
- Kukuruzni škrob prelijte s preostalih 50 ml vode i dobro promiješajte da u smjesi nema grudica.
- Zatim smjesu na bazi kukuruznog škroba ulijte u kipuću smjesu od malina i kuhajte dvije minute. Ostavite sa strane da se ohladi.
- Kolač od svježeg sira ukrasite voćem i šećerom u prahu te ga poslužite s umakom od malina.
Dobar tek!