Krem sir savršeno se sljubljuje s bobičastim voćem, pa ne čudi što je ova kombinacija vrlo popularna u brojnim receptima za slatka jela, pa tako i u famoznom cheesecakeu

Mi vam donosimo recept za kolač od svježeg krem sira i umaka od malina koji će probuditi nepca i oduševiti sve generacije.

Priprema kolača je vrlo jednostavna, a najteži dio u cijelom postupku jest čekanje da se kolač ispeče i ohladi.

Sastojci za biskvit:

  • 250 g krem sira
  • 250 g skute
  • 200 g šećera
  • 175 ml vrhnja za šlag
  • 80 g brašna
  • 5 jaja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • ½ žličice soli

Sastojci za umak od malina:

  • 100 g malina
  • 100 ml vode
  • 50 g šećera
  • 1 žlica kukuruznog škroba

Sastojci za ukrašavanje:

  • 100 g bobičastog voća
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema cheesecakea s malinama:

  1. U veću zdjelu stavite krem sir, skutu i šećer. Sve dobro izmiješajte. Zatim postepeno dodajte jaja.
  2. Dodajte vrhnje za šlag, sol, vanilin šećer i na kraju brašno. Gotovu smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
  3. Ovako pripremljen kolač pecite u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 60 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu pa ga izvadite.
  4. U lonac ulijte oko 50 ml vode, dodajte 50 g šećera i zakuhajte. U međuvremenu zgnječite maline i dodajte ih u smjesu.
  5. Kukuruzni škrob prelijte s preostalih 50 ml vode i dobro promiješajte da u smjesi nema grudica.
  6. Zatim smjesu na bazi kukuruznog škroba ulijte u kipuću smjesu od malina i kuhajte dvije minute. Ostavite sa strane da se ohladi.
  7. Kolač od svježeg sira ukrasite voćem i šećerom u prahu te ga poslužite s umakom od malina.

Bolja od cheesecakea? Lagana torta s malinama i jogurtom gotova za 15 minuta

Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta

Brz i lagan recept za roladu s malinama koja se topi u ustima

Za 15 minuta: Čokoladni cheesecake bez pečenja osvaja na prvi zalogaj

Bez pečenja: Recept za cheesecake s džin-tonikom stvoren... ma za svaku priliku!

Dobar tek!