Za kraj godine odlučili smo spojiti omiljenu tortu i koktel u jedan nezaboravni desert i njime "nazdraviti“ 2018. godini


Sastojci:

200 grama čajnih kolutića
100 grama maslaca
500 grama kremastog sira
25 grama šećera u prahu
50 ml džina
1 čajna žličica iscijeđenog soka od limete (ili limuna)
korica 1 limete (ili limuna)
100 grama bijele čokolade
300 ml vrhnja za šlag

Priprema:

1. Smrvite čajne keksiće u mikseru ili valjkom za razvijanje tijesta dok ne dobijete prah.

2. Pomiješajte mrvice od keksića s rastopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera 20 centimetara i stavite u hladnjak da se stvrdne.

3. U velikoj zdjeli pomiješajte kremasti sir, šećer, džin, sok iscijeđene limete i njenu naribanu koricu dok ne dobijete glatku smjesu.

4. Rastopite na pari bijelu čokoladu i pustite da se malkice ohladi (oko 2 minute) prije nego što je pomiješate sa smjesom od sira.

5. U posebnoj zdjeli istucite vrhnje za šlag i nježno ga umiješajte u smjesu od sira i bijele čokolade.

6. Prelijte smjesu preko baze od keksa i vratite u hladnjak na hlađenje barem šest sati, a idealno bi bilo preko noći.

7. Poslužite uz omiljeni koktel. Živjeli i dobar tek!

Pročitajte i kako se radi ružičasti džin-tonik.