Bez pečenja: Recept za chessecake s džin-tonikom stvoren za party

Podijelite na

Za kraj godine odlučili smo spojiti omiljenu tortu i koktel u jedan nezaboravni desert i njime "nazdraviti“ 2018. godini

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 30.12.2017 / 09:54

Kombinacija smišljena u raju: torta od sira i džin tonik

Kombinacija smišljena u raju: torta od sira i džin tonik (Foto: Guliver / Thinkstock)


Sastojci:

200 grama čajnih kolutića
100 grama maslaca
500 grama kremastog sira
25 grama šećera u prahu
50 ml džina
1 čajna žličica iscijeđenog soka od limete (ili limuna)
korica 1 limete (ili limuna)
100 grama bijele čokolade
300 ml vrhnja za šlag

Priprema:

1. Smrvite čajne keksiće u mikseru ili valjkom za razvijanje tijesta dok ne dobijete prah.

2. Pomiješajte mrvice od keksića s rastopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera 20 centimetara i stavite u hladnjak da se stvrdne.

3. U velikoj zdjeli pomiješajte kremasti sir, šećer, džin, sok iscijeđene limete i njenu naribanu koricu dok ne dobijete glatku smjesu.

4. Rastopite na pari bijelu čokoladu i pustite da se malkice ohladi (oko 2 minute) prije nego što je pomiješate sa smjesom od sira.

5. U posebnoj zdjeli istucite vrhnje za šlag i nježno ga umiješajte u smjesu od sira i bijele čokolade.

6. Prelijte smjesu preko baze od keksa i vratite u hladnjak na hlađenje barem šest sati, a idealno bi bilo preko noći.

7. Poslužite uz omiljeni koktel. Živjeli i dobar tek!

Pročitajte i kako se radi ružičasti džin-tonik.

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se