Kuhano vino odavno se nametnulo kao najpopularnije piće u adventskom razdoblju, ali mnogo je onih koji ga baš i ne vole. Ako i vi tražite ukusnu alternativnu kuhanom vinu, zašto ne biste isprobali čokoladni punč? U nastavku pronađite recept za toplo piće koje će vam sigurno ugrijati i dušu i tijelo tijekom ledenih zimskih dana.
Sastojci za čokoladni punč:
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mliječne čokolade
- 400 ml mlijeka
- 100 ml ruma
- prstohvat soli
Priprema čokoladnog punča:
Čokoladu natrgajte na kockice i ubacite u zdjelu za kuhanje. Dodajte mlijeko pa zdjelu stavite na štednjak i polako topite čokoladu na nižoj temperaturi. Kada se čokolada u potpunosti otopi u mlijeku, ubacite rum i sol te malo pojačajte vatru kako bi punč provrio. Pustite ga da se kuha 3-4 minute, maknite s vatre i odmah poslužite.
Živjeli!