Kuhano vino odavno se nametnulo kao najpopularnije piće u adventskom razdoblju, ali mnogo je onih koji ga baš i ne vole. Ako i vi tražite ukusnu alternativnu kuhanom vinu, zašto ne biste isprobali čokoladni punč? U nastavku pronađite recept za toplo piće koje će vam sigurno ugrijati i dušu i tijelo tijekom ledenih zimskih dana.

 

Sastojci za čokoladni punč:

  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g mliječne čokolade
  • 400 ml mlijeka
  • 100 ml ruma
  • prstohvat soli

Priprema čokoladnog punča:

Čokoladu natrgajte na kockice i ubacite u zdjelu za kuhanje. Dodajte mlijeko pa zdjelu stavite na štednjak i polako topite čokoladu na nižoj temperaturi. Kada se čokolada u potpunosti otopi u mlijeku, ubacite rum i sol te malo pojačajte vatru kako bi punč provrio. Pustite ga da se kuha 3-4 minute, maknite s vatre i odmah poslužite.

Božićni džin-tonik To se mora probati: Recept za božićni džin-tonik
Slika nije dostupna Tako aromatično: Recept za posebno kuhano vino koje će ugrijati i dušu i tijelo

Živjeli!

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju